Előadás

2020.10.23. 07:00

A lájk nem egyenlő a szeretettel

Korosztályok közötti különbségekről és annak áthidalásáról szólt dombóvári előadásában Bereczki Enikő.

Varga Szilvia

Fotó: A szerző felvétele

Szerdán este szűk körben találkozhattak az érdeklődők a generációs szakértővel, akinek előadása nyomán a hallgatóság jobban megismerhette a mai 14 és 26 év közötti korosztályt.

A „Z” generáció szülöttei, ahogy fogalmazott, teljesen más tartalmat fogyasztanak, másképpen gondolkodnak és kommunikálnak. Egy burokban élnek és szülőként a legjobbat akkor tesszük gyermekünkkel, ha odafigyelünk rá, érdeklődünk és segítséget kérünk ahhoz, hogy jobban megismerjük a világukat. Egyre fiatalabb korban jelentkezik a testképzavar, amelyre szintén oda kell figyelnünk. Érdemes egy-két szabályt meghozni, amely hosszú távon betartható a család valamennyi tagja számára.

A szakember több titkot osztott meg a különböző, fiatalok által használt oldalakkal kapcsolatban, mint a Twitter, az Instagram, a YouTube vagy a TikTok. Felhívta a figyelmet arra, hogy a tinédzserek körében sokkal népszerűbb az Instagram, mivel az „Y” generációhoz tartozó szüleik inkább a Facebook közösségi oldalt használják és ezáltal nincs kontroll, illetve ezzel ki tudják zárni azt a szituációt, amikor anya vagy apa kommenteli az általa megosztott tartalmakat. Ez ugyanis számukra nagyon ciki.

A szerda esti program legfontosabb üzenete az volt, hogy tartsuk észben: ez a generáció is szemmel láthatóan ki van éhezve a szeretetre. Minél több fotót oszt meg magáról egy fiatal, annál jobban igényli az odafigyelést. A 'lájk' azonban nem egy a szeretettel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában