túra

2020.10.14. 16:20

A paksi Ürge-mezőn túráztak

Brunner Mónika

Forrás: Beküldött fotó

Őszi túra az Ürge-mezőn címmel tartottak közös sétát az ASE Szabadidő szakosztály és az Ökocsiga Közhasznú Egyesület által szervezett esemény résztvevői, mintegy tizenöten, túravezetőjükkel Bodor Ádám természetvédelmi mérnökkel.

– Egy eddig ismeretlen úton mentünk, hogy minél több részét felfedezzük a mezőnek. Összességében az őszi természetet figyeltük meg, illetve gombahatározó túrán vettünk részt. Ám mivel védett területen haladtunk, ahol semmilyen gyűjtőtevékenységet nem szabad folytatni, ezt nem is tettük meg – mondta lapunknak Sáfrány Szilvia szervező. Azonban minél több gomba fajtát igyekeztek beazonosítani, többet felismertek, de sokszor fordultak a magukkal vitt gombahatározóhoz segítségért. Megfigyelték a területen látható változásokat, a lombkoronák színeződését, és a madarakat, amelyek közül már felfedeztek északabbról érkezőt, mint például az elvonult tövisszúró gébicsek helyett érkezett őrgébicseket. A túra második felében pedig villamosvezetékek alatt elpusztult madarakat kerestek.

Borítóképünk beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában