útfelújítás

2020.10.01. 16:20

A Tolna megyében élőket is érinti a fejlesztés

TN

Forrás: Dunaújvárosi Hírlap

A 6219-es számú út Sárbogárd és Mezőfalva közötti szakasza az uniós társfinanszírozású pályázat révén újult meg. A térségben helyreállították a 63-as főút három kilométeres szakaszát is. E két esemény kapcsán tartottak sajtótájékoztatót hétfőn Sárbogárdon, és szalagátvágással hivatalosan is átadták a felújított útszakaszt.

A tájékoztatón részt vett dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, dr. Galambos Dénes, Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosa, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Varga Gábor, Fe­jér megye ötös választókörzetének országgyűlési képviselője és Hesz Gábor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. fejlesztési és felújítási igazgatója, valamint az érintett települések polgármesterei.

Mosóczi László elmondta: az utak megfelelő műszaki állapota fontos a magyar emberek, a vállalkozások és az egész gazdaság számára. A kormány kiemelt feladatának tartja a közlekedési hálózatok folyamatos bővítését és a meglévő infrastruktúra állapotának javítását. Hangsúlyozta, hogy a kormány három párhuzamosan futó útfelújítási programban támogatja a hazai közutak műszaki állapotának javítását: az egyik a Komplex Útfelújítási Program, amelyet 2016-ban indítottak el, költségeit kizárólag hazai költségvetési forrásból fedezzük, a másik a szintén hazai forrásból zajló Magyar Falu Program, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program.

Dr. Galambos Dénes visszatekintett 2016 májusának végére, amikor Orbán Viktor miniszterelnök tizenhat pontos fejlesztési szerződést írt alá Dunaújvárossal a Modern Városok Program keretében. Ennek első pontjában szerepelt a városkörnyéki utak felújítása a munkaerő mobilitásának elősegítése érdekében. Mint mondta, ez a fejlesztés túlmutat önmagán, hiszen feltárja és összekapcsolja Dél-Fe­jér megye kiváló munkaerő-potenciálját, Dunaújváros és térsége, valamint Paks ipari hátterével. Köztudomású, hogy naponta több ezer ember ingázik a 6219-es úton a Hankook gumiabroncsgyárba, a Hamburger Hungáriába vagy a Dunaferrbe, jelen fejlesztés pedig tovább javítja a térség versenyképességét.

Borítóképünkön: Dr. Galambos Dénes szerint biztonságosabb a közlekedés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában