Az aparhanti jegyző is átvészelte a koronavírust

Az aparhanti közös hivatal jegyzője, dr. Dobai Sándor kigyógyult a koronavírus okozta betegségből. Szeptember másodikán érezte magán a tüneteket, és szeptember 23-án vette kézbe a Népegészségügyi Főosztály határozatát arról, hogy elhagyhatja a karantént.

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Az ősz első hetén, munkából hazamenvén dr. Dobai Sándornak láza és izomfájdalmai voltak. Az aparhanti jegyző gyanúja aztán beigazolódott, megfertőzte a koronavírus.

Beszámolója szerint a láz hullámokban jelentkezett: három-négy napig tartott, majd egy-két napos szünetet követően újabb három napra visszatért.

Fáradékonyságot érzett, napközben is aludnia kellett egy-két órát. Legyengült, egy rövid kerti séta is leizzasztotta. A tünetek tíz nap után szűntek meg.

Mint elmondta, azok jelentkezésekor már jelezte háziorvosának a koronavírus-fertőzöttség gyanúját. Szeptember ötödikén, szombaton tesztelték, és természetesen pozitív eredményről értesült. Így hát nem volt kérdés, két hetet otthon kell töltenie.

Családja nem ijedt meg a pozitív eredmény hírétől, egyrészt mert lehetett sejteni a koronavírus jelenlétét, másrészt négy-öt nap után jobban érezte magát. Dobai Sándor környezetében senki nem mutatott tüneteket, valószínűsíthetően nem fertőzött meg mást.

Mivel a második hét elején jobban lett, és nem volt láza, a háziorvos tesztet kért. Szeptember 12-én, szombaton történt meg a második mintavétel, azonban ekkorra újra jelentkezett a láz, így a tesztelés eredménye ismét pozitív lett.

A következő hét elejére megint jobban érezte magát, a szeptember 19-én, szombaton vett minta meghozta a remélt, negatív eredményt.

Dobai Sándor elárulta: a betegsége előtti hétvégén Dunaújvárosban jégkorongozott, és Tamásiban strandolt. Tájékoztatott továbbá, hogy ő is, környezete, munkatársai is komolyan veszik a járványhelyzetet.

Munkahelyén home office-ban, illetve egymást váltva dolgoztak márciustól júliusig. A tavaszi után a jelenlegi helyzetben is szigorúan betartja a szabályokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában