ünnepélyes átadó

2020.10.20. 15:22

Logisztikai üzemet létesített a Magyar Posta Zrt. Szekszárdon

Ünnepélyesen, a nemzeti színű szalag átvágásával adták át a Magyar Posta Zrt. új telephelyét, a Szekszárdi Logisztikai Üzemet kedden. Az új depót az MPL+ projekt keretében alakították ki, a társaságnak országszerte még tizennyolc megújult üzeme lesz.

Brunner Mónika

2020.10.20 Szekszárd Ipari park Ünnepélyesen, a nemzetiszínű szalag átvágásával, átadták a Magyar Posta Zrt. új telephelyét, a Szekszárdi Logisztikai Üzemet kedden. Szakál András a T-Trans Főép. Kft. képviselője, a raktár bérbeadója, Gyurkovics János Szekszárd alpolgármestere és Varga János, a Magyar Posta Logisztikai üzemeltetési igazgatója vágta át a nemzetiszínű szalagot (balról jobbra) fotó:Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

A Magyar Posta közleményben tudatta, idén ez a harmadik vidéki, új üzemük. Fejlesztéseik célja a növekvő csomagmennyiség hatékony és gyors feldolgozása, kézbesítése. Varga János logisztikai üzemeltetési igazgató keddi ünnepi beszédében elmondta, büszkék a szekszárdi depóra, munkatársaiknak olyan körülményeket szeretnének kialakítani, ahol jó dolgozni.

– A teljes logisztikánkat átalakítjuk, hogy a versenytársakkal szemben komoly előnyre tegyünk szert a csomagszállítási piacon – tette hozzá. Lapunknak később ismertette, a szekszárdi depót néhány hónapja vették bérbe, jelenleg ötven munkatársuk dolgozik a területen, amely belterében a jövő évben csomagszállító pályákat is építenek.

Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere is beszédet mondott, hangsúlyozta: a megyeszékhely lakossága érdekelt a csomagforgalom magas szintű működtetésében.

A szekszárdi depóban a feldolgozási terület a korábbi duplája, a csarnok alapterülete több mint háromezer négyzetméter, és több mint kétszázharmincezer lakost szolgál ki. A Magyar Posta szerint a koronavírus-járvány ősszel tapasztalt erősödésével az év végi csomag szezonban az online rendelések száma még tovább nőhet: az év egészében mintegy húsz százalékkal több belföldi csomagot várnak a tavalyihoz képest.

Goják János, a regionális logisztikai center vezetője lapunknak ismertette, az új szekszárdi depóban hat darab dokkoló kaput alakítottak ki a kamionok, másik hatot a futárgépkocsik részére. Az üzemhez a 70- és 71-es irányítási terület tartozik, ez földrajzilag, valamint az úthálózat szempontjából Paks és Bonyhád vonzáskörzetét jelenti, ötven postával és harminchatezer vállalkozással.

Az üzembe évente megközelítőleg ötszázezer darab csomag érkezik, amelyet több mint száz, a vonzáskörzetben lévő településre kézbesítenek. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint az év utolsó negyedévében érkezik a csomagvolumen mintegy negyven százaléka. A sikeres kézbesítéshez elengedhetetlen a pontos címzés, az ügyfeleknek online rendeléseknél javasolják, hogy telefonszámukat adják meg.

Borítóképünkön Szakál András a T-Trans Főép. Kft. képviselője, az üzem bérbeadója (balról), Gyurkovics János Szekszárd alpolgármestere és Varga János, a Magyar Posta logisztikai üzemeltetési igazgatója vágja át a nemzetiszínű szalagot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában