Mediaworks Fotópályázat

2020.10.23. 16:00

Mártonfai Dénes lett a legjobb vidéki fotóriporter

S.K

Fotó: MW

Három díjat vehetett át Mártonfai Dénes a II. Mediaworks Fotópályázat budapesti eredményhirdetésén, csütörtökön, a Mediaworks budapesti székházában. Lapunk fotóriportere egy elhagyott csepeli hőerőműről szóló összeállításával a társadalomábrázolás sorozat kategóriában 1. díjat; a Murgán készült kollekciójával a mindennapi élet sorozat kategóriában 3. díjat érdemelt ki. Ezen kívül a legjobb kollekciót beküldő vidéki fotóriporter különdíját is átvehette dr. Szabó Lászlótól, a Mediaworks elnök-vezérigazgatójától.

Az elismerések azért is különösen értékesek szakmailag, mert a Mediaworks Zrt. manapság több száz sajtóorgánumot foglal magába, az ismert országos médiumokon kívül többek között valamennyi megyei napilapot is.

Kérdésünkre munkatársunk elmondta: abszolút tudatosan választ témát, minden önálló munkája mögött valamilyen „sztori”, társadalmi jelenség, probléma – sajátos szemszögből történő – bemutatásának szándéka áll.

Az egykori csepeli hőerőműről szóló anyaga a már korábban megkezdett „szellemkastélyok” sorozatába illeszkedik. Külön szerencse volt, hogy Tolna megyeiként lehetősége volt bejutni egy elhagyott fővárosi telephelyre, és végigfotózni azt. A murgai sorozat pedig egy hosszútávú projektje. A megye legkisebb, egyben egyik legbarátságosabb faluját hőgyészi származásúként már gyerekkora óta ismeri, és úgy gondolja, hogy a jövőben is még sok képet készít majd a településen.

Kollégánk 2005 óta a Tolnai Népújság fotósa. Korábban számos országos lapnál, gazdasági, közéleti és bulvár területen is dolgozott. Külsősként fotózott az egykori Népszabadságnak is, ami akkor az ország legrangosabb szakmai műhelyének számított.

Dénes egyébként már a gimnáziumban eldöntötte, hogy fotográfiával szeretne foglalkozni. Érettségi után Budapesten, a Práter utcai fényképész iskolában tanult, ott derült ki számára, hogy fotóriporter szeretne lenni, ami egy nagyon izgalmas, változatos munka. Igaz, immár kétgyermekes édesapaként tudja, hogy ez a hivatás csak nehezen egyeztethető össze a családi élettel. A napi munkán kívüli, önálló anyagok megalkotása pedig egyenesen lehetetlen lenne a családja, elsősorban felesége segítsége nélkül, amiért nagyon hálás neki.

Borítóképen kollégánk, Mártonfai Dénes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában