Paksi fejlesztések

2020.11.25. 14:00

A biztonságérzet növelése a képviselők legfőbb célja

Képviselői keret felhasználásával zajlik fejlesztés a hármas és a négyes paksi kerületben

Kalmár Klaudia

20201123_Képviselői keret.Pál utcai árok korlát_Paks_Molnár Gyula_TN

Fotó: Molnár Gyula

A hármasban arról számoltak be, hogy a köztisztaság megőrzését és a lakosság biztonságérzetét növelő beruházások valósultak meg képviselői keretből. A Lánc utcában öt méter hosszan kicseréltek egy megsüllyedt járdaszakaszt, a Fehérvári út és a Szérűs utca sarkán pedig járdát és lépcsőt építettek ki, kibővítve akadálymentes feljáróval. Ugyanitt a buszmegálló és az ahhoz közeli járdaszakasz közé összekötő betonfelületet alakítottak ki annak érdekében, hogy a megállót ne földúton kelljen megközelíteni.

Horváth Zoltán képviselő hozzátette: lakossági bejelentések alapján vizsgálta a gondokat, és próbálta a beruházások által könnyebbé tenni a választókerületben élők mindennapjait. A képviselő abban bízik, hogy még az idei évben játékokkal bővülhet a Virág és a Toldi utcai játszótér.

A négyes választókörzetben padok, biztonsági korlátok kihelyezése, járda felújítása és -építése a cél. Többek között ezekre a célokra szeretne fordítani idei képviselői keretéből Mezősi Árpád. Emellett arról is beszélt, hogy a Hunyadi utcában a csapadékvíz-elvezetésen dolgoznak. Egy padot már kihelyeztek, és hozzájárult a kaputelefonos beléptetőrendszer kiépítéséhez az idősek otthonában.

Mezősi Árpád arról is tájékoztatott, hogy a képviselői keretének terhére javasolt további tételek jóváhagyásáról a városépítő bizottság döntött volna novemberi ülésén, ám azt már nem tartották meg, így jelen helyzetben a polgármester dönthet azokról. Újabb javaslatai között szerepel járdajavítás több utcában, járdaépítés a Domb utca elején, pad kihelyezése a Hunyadi utcában és a Domb utcában az orvosi rendelő elé. Biztonsági korlát kihelyezése a Pál utca végénél lévő árkon áthaladó járda mellé, valamint a Hunyadi és a Lánc utcák kereszteződésében lévő lépcsőhöz.

A képviselő mindemellett a szelektív hulladékgyűjtő konténereknek a helykiépítését kéri a Kishegyi úton végig, ahol most – mint mondta – mindössze egy helyen van ilyen.

Borítóképünkön: a Pál utcai árok mellé biztonsági korlát került

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában