Védőnői szolgálat

2020.11.26. 10:20

Be kell jelentkezni a személyes találkozóhoz

Brunner Mónika

20200728 Eger fotó: Huszár Márk HM Heves Megyei Hírlap A veszélyhelyzet idején is akadálymentes volt a védőnői ellátás a megyében, távkommunikációval is tartották a kapcsolatot a gondozottakkal. képen: Papp Tímea területi védőnő

Forrás: MW

Fotó: Huszár Márk

Védőnői szolgálatokra vonatkozó rendelkezést tettek közzé a közelmúltban Tolnanémedi zárt közösségi csoportjában.

A védőnői gondozás során elsőbbséget élvez a távkonzultáció, a személyes találkozások számát csökkentik, de ha az feltétlenül szükséges, akkor a védőnői tanácsadóban való találkozást előnyben részesítik. Az ottani megjelenést azonban szükséges egyeztetni. A tanácsadáson csak tünetmentes, egészséges személy vehet részt, amelyről előre, szóban nyilatkozni is kell, és ez a nyilatkozat kiterjed a családtagokra, közvetlen környezetre is.

A hat éven felüli jelenlévőknek a maszk viselése, a kézhigiéné szükséges. Nagyon indokolt esetekben védőnői családlátogatásokra is sor kerülhet a szabályok betartásával. Az életkorhoz kötött védőoltások rendjét az új eljárásrend nem érinti.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában