Elodázza a járvány a tervezett emelést Tamásiban

Brunner Mónika

Módosították a fizető parkolás rendjéről és díjáról szóló önkormányzati rendeletet a képviselők legutóbbi, október végén tartott testületi ülésükön Tamásiban. A módosított rendelet értelmében járművenként és óránként az első óra ingyenes, de ez csak a Spar és a Dám-üzletház környéki zónára érvényes, azt követően a százötven forint helyett kétszáznegyven forint lesz a várakozási díj.

A havi bérlet az eddigi ötezer forint helyett hatezer forintra, az éves bérlet az eddigi ötvenezer forint helyett hatvanezer forintra módosul. A kedvezményes havi bérlet háromezer-hétszázötven forint helyett négy­ezer-ötszáz forintra, a kedvezményes éves bérlet a korábbi harminchétezer-ötszáz forint helyett negyvenötezer forintra változik.

Az új rendelet december elsejétől lenne hatályos, de a rendkívüli jogrend életbe lépése óta természetesen Tamásiban sem kell fizetni a közterületi parkolásért.

A tamási önkormányzat ezt hivatalos honlapján is közölte: november negyedikétől a városközpontban található parkolóhelyek díjfizetési kötelezettsége előre nem látható ideig szünetel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában