házhoz megy az olvasnivaló

2020.11.22. 10:11

Kitart a kölcsönzés mellett a megyei könyvtár

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

A könyvtári kapuban továbbra is lehet kölcsönözni, sőt akár házhoz is viszi a kért dokumentumot a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár. A gyermekkönyvtárosok pedig rajzpályázatra és irodalmi versenyre hívnak. Az intézmény közleménye szerint amíg a könyvtár nem látogatható, addig az online katalógusból választott példányokat keddi és pénteki napokon házhoz szállítják. A beiratkozott olvasók az összekészített dokumentumokat hétfőtől péntekig, délelőtt kilenc órától délután négy óráig a szekszárdi főépület és a Gyermekkönyvtár bejáratánál vehetik át.

A gyerekkönyvtár Mészöly Miklós (1921–2001) Kossuth-díjas szekszárdi író születésének századik évfordulója alkalmából általános iskolások számára rajzpályázatot hirdetett, „Mészöly 100” címszó alatt. A nevezni kívánt rajzokat beküldeni január 4-éig kérik. Csukás István (1936–2020) költő, ifjúsági szerző halálára és meséire háromfordulós online feladatmegoldó versennyel emlékezik.

A kapuban átvehetők az online kiválasztott kötetek, de házhoz is viszik Fotó: Makovics Kornél

A kapcsolódó „Olvass és játssz velünk!” űrlap november 24-étől lesz elérhető a könyvtári honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában