Magyar Élelmiszerbank Egyesület

2020.11.28. 09:30

Ma is és holnap is várják még az adományokat

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

Tegnap kezdődött az adománygyűjtés a szekszárdi Tesco hipermarketben a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében és önkénteseinek részvételével. Az élelmiszer-adománygyűjtés akció célja, hogy az elhúzódó veszélyhelyzet okozta nehézségeket, az ünnepek alatt fokozottan jelentkező élelmezési problémákat enyhíteni tudják a gyűjtés segítségével.

– Tartós élelmiszerre számítunk leginkább, de valójában bármit elfogadunk. A bevásárlóközpontban három napig, huszonöt önkéntessel várjuk az adományokat – mondta lapunknak Árvay László önkéntes, szervező.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület még ma, november 28-án, és november 29-én is várja a lakossági élelmiszer adományt országszerte, közel százhatvan település több mint kétszázötven áruházában reggel tíz órától este hatig a gyűjtőpontokon. Az akcióban körülbelül hatezer önkéntesük vesz részt. Azt kérik, hogy élelmiszer-adományok elsősorban alapvető tartós élelmiszerek – mint például: cukor, rizs, olaj, tészta, konzerv, édességek, tartós tej legyenek.

Gyűjtés a Tescóban Fotó: Mártonfai Dénes

A Tesco, a vásárlók által a három nap során adományozott termékek értékének húsz százalékával megegyező pénzbeli adományt is nyújt az Élelmiszerbanknak, amellyel az Egyesület az alapműködését, az élelmiszermentést finanszírozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában