pályázat

2020.11.01. 11:30

Varázslatosnak tűnik a tűzoltók munkája

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság a Covid–19-járványhelyzet ellenére ez évben is meghirdette alkotói pályázatát óvodások és iskolások részére. Október 19-én kiválasztották a legjobb megyei rajzokat.

Foray Nándor

Forrás: TMKI

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság weboldala írja: a bizottság idén is olyan pályázatokat várt, amelyeken keresztül az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják a hőseinket, a tűzoltókat és a hivatásukat.

A legjobb Tolna megyei rajzok kiválasztására október 19-én délután került sor. A Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottságnak Váradyné Péterfi Zsuzsanna, a Paksi Városi Múzeum igazgatója, Mezősi Andrea és Boros Eszter rajzpedagógusok voltak a segítségére. Idén is komoly fejtörést jelentett a szebbnél szebb és ötletgazdagabb pályaművek véleményezése. Összesen 293 munkát kellett zsűriznie a bírálóknak.

Óvodás kategóriában az egyéni helyezettek a következő apróságok: Ádám Vivien (első helyezett), Kalmár Dorina (második) és Büki Lenke Flóra (harmadik).

Szabadkézi rajz kategóriában az első (hat–tíz éves) korcsoport első helyezettje Bekő Bence. A második Laczkó Blanka, a harmadik pedig Fábián Lilla. A szabadkézi rajz kategória második (tizenegy–tizennégy éves) korcsoportjának dobogósai: Bálint Péter (első helyezett), Sárközi Eugénia (második), Nyirő Adél (harmadik).

Egyéb kézműves alkotások kategóriában a Szekszárdi 1. Számú Óvoda Kindergarten Bajcsy-Zsilinszky Utcai Telephelyének Csiga csoportja négy emberrel első helyezést ért el. Az egyéb kézműves alkotások kategória második (tizenegy–tizennégy éves) korcsoportjának helyezettjei: Németh István (első helyezett), Smátrola Anna (második) és Kiss Dávid (harmadik).

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, ahol az elmúlt években rendre kiemelkedő Tolna megyei eredmények születtek.

– Több éve veszek részt a megyei katasztrófavédelem által kiírt rajzpályázatokra küldött munkák értékelésében mint zsűritag – nyilatkozta Boros Eszter rajzpedagógus. – Az idei évben „kicsit” bonyolította a megrendezést a járvány, de így is szép számmal érkeztek pályamunkák a legkisebbektől a legnagyobbakig. Soha nincs könnyű dolga a zsűrinek, mert a gyerekrajzoknak megvan a „diszkrét bájuk”. Igyekeztem, igyekeztünk figyelembe venni, hogy mit üzen nekünk, nézőknek a rajz. Tükrözi-e az életkoruk sajátosságait, milyen az alkotófantáziájuk, hogyan töltötték ki a felületet, milyen a választott technika használata. Külön örültünk, ha bemutatták, milyen sokrétű a tűzoltók munkája (például: cicamentés). Nagyon sok és számomra kedves, ízléses, igényes alkotást láttam, láttunk. Gratuláció illeti az ügyes kezű alkotókat és az őket segítőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában