Vitamint és almát vittek az otthonba

Az idős emberek egészségét és jobb közérzetét szolgáló adományt vittek az idősek otthonába a szekszárdi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának tagjai.

Szepesi László

Fotó: Mártonfai Dénes

Egymást követik a központi intézkedések, amelyeknek célja, hogy a járvány méreteit csökkentsék, a vírus terjedését visszaszorítsák. Ezt szolgálja például a bevezetett időkorlát, hogy hétköznap reggel 9 és 11, hétvégén pedig 8 és 10 óra között csak a hatvanöt évnél idősebbek vásárolhatnak a legtöbb boltban. Ezt szolgálják azok az ajándékok, támogatások is, amelyekkel a szociális otthonokban gondozott idős embereknek segítenek.

Kedd reggel jókora dobozokban vitamint, két ládában pedig almát hoztak a képviselők a Mérey utcában lévő szociális központba. Tavasszal, a pandémia első szakaszában is hoztak a Fidesz-KDNP frakció tagjai Béres cseppet, C-vitamint, s almát. A gyűjtés során pedig, amelyet a polgármester indított félmillió forintjával, tisztes összeg, több mint másfél millió forint jött össze, így még D-vitamint is vásároltak. Mivel az otthonok lakói és dolgozói kétszázötvenheten vannak, most a vitaminokból kétszázhatvan dobozzal hoztak, s ehhez Csillagné Szánthó Polixéna képviselőasszony hozzátett majd egy mázsa almát.

Rottenbacher Ádám, az intézmény vezetője elmondta, nagyon jókor, épp a járvány közepén jött az ajándék. A fiolában, tablettában és gyümölcsben kapott vitaminok erősítik az immunrendszert. Az átadáskor Ács Rezső polgármester az elmúlt napokban kezdett tesztelésről is beszélt. A százkettő dolgozó közül már kilencvenkettő átesett a vírusszűrésen és egy dolgozó lett pozitív. Ő természetesen nem dolgozik, otthon van karanténban.

A szociális otthonokat hermetikusan lezárták Szekszárdon és Tolnán is. Tavasszal is nagyon alacsony volt a fertőzöttség, ezt szeretnék most is elérni, s a most kapott vitamin és gyümölcs is ezt a célt szolgálja.

Borítókép: Ács Rezső polgármester és Máté Péter, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője az autóból pakolja ki az adományt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában