A legfrissebb adatok a járvány lassulását mutatják

TEOL

Budapest, 2020. mjus 8. A kormany.hu ltal kzztett kpen vdfelszerelst visel orvos a koronavrussal fertztt betegek fogadsra kialaktott osztlyon a fvrosi Szent Lszl Krhzban 2020. mjus 8-n. MTI/rvai Kroly/kormany.hu

Forrás: MTI/kormany.hu

Fotó: Árvai Károly

A szerda reggeli, legfrissebb adatok alapján újabb vírushordozókat regisztráltak Tolnában. A koronavirus.gov.hu térképe szerint mindössze harmincöt új fertőzöttet találtak megyénkben az elmúlt huszonnégy órában, így számuk a tegnapi 5909-ről 5944-re emelkedett.

Habár a Nemzeti Népegészségügyi Központ közlése szerint – az elmúlt heti adatok alapján – a Budapest környéki településeken (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) és néhány vidéki városban, így Szekszárdon is emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja (itt írtunk róla), szerencsére mindez az új esetszámokban megyénkben nem látszik. Mi is tehetünk érte, hogy karácsony után is alacsonyan maradjanak a számok.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Idehaza 1894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 308 262 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 154 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 8 616 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 114 631 fő, az aktív fertőzöttek száma 185 015 fő. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 21%-a budapesti. 6727 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 495-en vannak lélegeztetőgépen.

Már több mint 300 ezren regisztráltak védőoltásra a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon. A kormány mindent lehetséges külföldi vakcina beszerzéséről tárgyal, eddig 17,5 millió adag oltóanyagot kötött le. Elsőként a Pfizer-vakcina kapott európai gyógyszerhatósági engedélyt, azzal kezdődhetnek meg védőoltások december végén. Elsőként az egészségügyi dolgozók oltása kezdődik meg, a lakosság tömeges oltására 2021-ben kerül sor.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában