dokumentumfilm

2020.12.22. 18:02

Amíg a vérem hajt! – Gereben Lívia története az M4 Sporton

TEOL

Szekszárd 20200920 Kosárlabda Foto Nemzeti Sport - Micheller Szilvia A képen: Gereben Lívia

Forrás: MW

Fotó: Micheller Szilvia

Különleges dokumentumfilmmel készül az M4 Sport december 24-én Gereben Líviáról, a magyar női kosárlabda-válogatott leukémiát legyőző játékosáról – tájékoztatta portálunkat közleményében az MTVA. Az elmúlt évek egyik legtehetségesebb magyar női kosárlabdázójának küzdelmét végigkísérte a közszolgálati sportcsatorna stábja. Az 52 perces filmben a sportoló mellett a családtagok, a csapattársak és a barátok szemszögéből láthatják a nézők Lívia történetét. A sokkoló hírrel való szembesülésétől a teljes kétségbeesés és a terápiák után a film második felében Lívia határtalan optimizmusa, küzdeni tudása és a családja összetartó ereje és ennek köszönhető felépülése kerül a középpontba. A betegség diagnosztizálása után egy évvel már csatlakozhatott a válogatott edzőtáborához, 2020 őszén pedig újra pályára léphetett a bajnokságban.

A film célja, hogy a történet példát mutasson és motivációt adjon azoknak, akik hasonlóan nehéz helyzetbe kerültek: bármilyen embert próbáló élethelyzetben is legyünk, mindig van remény és kiút. Az alkotás másik fontos üzenete, hogy a család összetartó ereje valóban csodákra képes. A sport szeretete, a pályán elsajátított attitűd – soha nem szabad feladni – pedig végig jelen van a kosárlabdázó életében.

A hirado.hu interjújában az alkotók mellett megszólal Gereben Lívia is.

Amíg a vérem hajt! – Gereben Lívia története december 24-én 20:00 órától látható az M4 Sporton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában