vitás ügy

2020.12.19. 07:00

Felszedett vadrács miatt nem jutott ki a gátőr Gemencből

Újabb viszály alakult ki a Gemenci erdő mellett, a Bárányfokon található egykori szabadidőközpontnál. Egy ismeretlen felszedte a vadrácsot a parkolónál a vadkapu előtt, a vízügyi igazgatóság munkatársa pedig nem tudott hazajutni.

Brunner Mónika

20201215 Szekszárd Gemenc , Vincze György Szekszárdi Gátőr mutatja , hogy valaki felszedte a vadrácsot a Gyemenc bejáratánál. Ez miatt kocsival jelenleg csak nagy kerülővel tud hazamenni a munkából. És sok embert érinta dolog mert a területre az EON áramszolgáltatónak a Natura 2000-nek a vízügy munkatársainak a vad és halőröknek is kerülniük kell ha a területre be akarnak jutn. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Korábban már írtunk az évtizede zajló áldatlan állapotokról: a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai csak a Bárányfoki bejáraton keresztül tudják biztonsággal megközelíteni a Gemenci erdőben található, árvízvédelmi szempontból fontos feladatot betöltő Borrév gátőrházat.

Az oda vezető közel nyolcszáz méteres út azonban a fővárosi székhelyű Nemex-Leko Kereskedelmi Betéti Társaságé, azt sorompó, magasságkorlátozó védi. Zajlanak a történések, hogy kik használhatják az utat, múlt hét péntek délután pedig újabb eset történt: valaki felszedte a vadrácsot a vadkerítés előtti átjárónál.

– Kihívtuk a rendőrséget, mert nem tudtunk kijutni – elevenítette fel a történteket György Vince, a vízügy munkatársa, aki a feleségével rekedt a Gemencben. Az incidenst közösségi oldalán is közzétette. – Végül vissza kellett fordulnunk. A gátőrháznál értesítettem a főnökeimet, de aznap nem tudtunk elmenni bevásárolni, kenyér nélkül maradtunk.

Másnap is munkanap volt, és a vízügy küldetett nekünk egy terepjárót, hogy a töltésen keresztül elérhessük a várost. Azóta is azt használjuk, hogy közlekedni tudjunk. A töltés nem út, ha esik az eső, akkor hiába a terepjáró, a közlekedés veszélyes – tette hozzá György Vince, aki nejével egyelőre nem tudja, hogyan tovább. A főnökeik megtették a szükséges lépéseket, és bíznak a legjobbakban, hogy egyszer végre minden rendeződik.

A Gemenci erdő „szabadidőközpontja” köztudottan kedvelt hely volt egykoron lovardával, lóversenypályával, állatsimogatóval, étteremmel, rendezvényekkel.

Még mindig nem rendeződött ez az évek óta húzódó vitás ügy

Mint arról már beszámoltunk, korábban a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Szekszárd jegyzőjéhez, mint eljáró hatósághoz birtokvédelmi kérelmet nyújtott be. A jegyző által foganatosított határozatot a terület tulajdonosa azonban nem fogadta el. A szekszárdi önkormányzat pedig kijelentette, egy több mint húsz éve fennálló vitás ügyben semmilyen formában nem kívánnak részt venni.

A járvány előtt az önkormányzat ismertette: egy a közeljövőben megvalósuló komplex turisztikai attrakció révén újra összekapcsolódik Szekszárd és a Gemenci erdő. Utóbbi turisztikai szempontú újrapozicionálása révén a látogatók testközelből csodálhatják a háborítatlan természet szépségét.

Borítóképünkön: Valaki vagy valakik felszedték a vadrácsot, nem lehetett kijutni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában