idén online

2021.01.20. 13:04

Az Educatio tájékoztat a felsőoktatási kínálatról

Kalmár Klaudia

Forrás: Shutterstock

Idén is megismerkedhetnek az érdeklődők, a végzős középiskolások az összes felsőoktatási intézmény kínálatával. A járványhelyzetre való tekintettel idén az Educatio programot online rendezik meg a honlapjukon január 21. és 23. között.

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás azzal a céllal jött létre, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre. Feladata összekapcsolni az egyes szereplőket: a hazai és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket az érdeklődőkkel, vagyis a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel.

Idén ezt a szakkiállítást az interneten lehet követni. Tavaly a rendezvényen közel kétszáz kiállító és ötven hazai felsőoktatási intézmény hallgatói, oktatói vettek részt és adták át a legfontosabb információkat a képzésről, a szokásokról, kollégiumi elhelyezésről és a tanulmányok befejezését követő jövőképről is. A szakmák iránt érdeklődőknek is biztos támpontot kínál a rendezvény, akár személyre szabott, akár külföldi és egyéb nyelvtanulási lehetőségekkel.

A továbbtanulni szándékozók mellett a pedagógusok, intézményvezetők és egyéb szakmai kiállítók számára is fontos, egyedülálló lehetőséget nyújt a rendezvény, hiszen mind egy színtéren értesülhetnek a szakmai újításokról, módszerekről. Különböző előadások keretein belül tájékozódhatnak a magyar felsőoktatás jövőjéről, valamint a kiállítók képviselőivel beszélgetve alkalmuk nyílhat elképzeléseiket közös útra terelni. A kiállításon részt vesz a Pécsi Tudományegyetem szekszárdi kara, a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési kar is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában