Dr. Horváth Kálmán: a járvány harmadik hullámának kezdetén járunk

Minden eddiginél komolyabb kihívás elé néz a Tolna Megyei Oltási Munkacsoport, kezdte a munkacsoport péntek délelőtti ülése előtti sajtótájékoztatóját dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott.

Szepesi László

Ez indokolja – mondta –, hogy a korábbi hetek során a háziorvosok, polgármesterek részvételével tartott értekezletek tapasztalatait is összegezve meghatározzuk az új körülmények adta feladatokat. Ugyanis a koronavírus-járvány harmadik hullámának kezdetén járunk, a korábbinál sokkal agresszívebb, fertőzőbb mutáns vírusokkal állunk szemben. Ezért fontos a már jelentkezett állampolgárokat a leggyorsabban leoltani, hiszen már az első oltás is komoly védettséget biztosít.

Emiatt nagy feladat hárul az ebben közreműködő egészségügyi dolgozókra, a háziorvosokra, akik a kórházi dolgozókkal együtt nagyon aktívan, lelkiismeretesen végzik munkájukat. Remény van arra, hogy lesz elegendő oltóanyag, s arra is, hogy azt mind felhasználják.

Dr. Horváth Kálmán a megyei oltási munkacsoport vezetője elmondta, jövő kedd estig a megyében közel húszezer ember lesz beoltva. Beszélt arról is, hogy ma a megyében a 121 háziorvosi praxis mellett oltópontként működik három kórház, de be fognak lépni a rendelőintézetek.

A megyeszékhelyen a háziorvosok és a város vezetőinek kezdeményezésére a Babits Mihály Kulturális Központban is kialakíthatnak egy speciálisnak tekinthető oltóhelyet, így minden remény adott, hogy a közeljövőben már ott is megkaphatják a védőoltást a jelentkezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában