A tömeges oltás terve is elkészült

Szepesi László

Fotó: Makovics Kornél

Megtartotta második ülését a január közepén megalakult Tolna megyei oltási munkacsoport. Szekszárdon, az óvármegyeháza dísztermében tartott megbeszélésen dr. György István államtitkár (borítóképünkön középen), az operatív törzsben működő oltási bizottság elnöke tájékoztatott arról, hogyan készülnek a tömeges oltásra, amely a járvány megszűnéséhez szükséges.

Mint mondta, túlestünk az első próbán, a múlt héten a hetvenkétezer oltást adtak be a bentlakásos szociális intézményekben, a héten pedig megkezdődik a legidősebbek, és a hatvan év feletti krónikus betegek oltása. Arról szintén beszélt, hogy ha olyan mennyiségű oltóanyag áll rendelkezésre, hogy lehetséges tömeges, akár egymillió ember beoltása is, akkor miként kérik a megyei oltási csoportok segítségét.

Mint arról korábban már beszámoltunk, szerdán délelőtt megérkezett megyénkbe is a vakcina, mellyel csütörtöktől elkezdődhet a legidősebb korosztály oltása húsz háziorvosi körzetben. A regisztrált idősek oltásával kapcsolatos tudnivalókat, fontos információkat pedig ebben a cikkünkben összegeztük.

Borítóképen: Dr. Domokos Péter kormánybiztos (balról), dr. György István és dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában