Harmincnégy új fertőzöttet regisztráltak megyénkben

TEOL

Zalaegerszeg, 2021. január 16. A Zalaegerszegi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály munkatársa koronavírusteszthez vesz mintát egy dolgozótól a Zala Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási és Rehabilitációs Igazgatási Fõosztály Rehabilitációs Ellátási és Szakértõi Osztályán kialakított vizsgálóban 2021. január 16-án. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Tavaly április eleje óta lehet megyei bontásban nyomon követni az igazolt fertőzöttek számát a koronavirus.gov.hu kormányzati portálon. Szerdán reggel is frissültek a hivatalos adatok, Tolnában pedig 34 új esetet derítettek fel az elmúlt huszonnégy órában.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma ezzel a tegnapi 8048-ról 8082-re módosult a járvány kezdete óta. Hazánkban továbbra is Tolnában van a legkevesebb regisztrált eset, a tizenkilenc megye közül utoljára léptük át a nyolcezres határt.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Magyarországon 1048 újabb állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 370 336 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 83 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 739 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 272 284 fő, az aktív fertőzöttek száma 85 313 főre csökkent. 3697 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 269-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 247 270 fő kapott oltást, közülük 75 036 fő már a második oltását is megkapta.

Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárult, és az idősotthonokban, bentlakásos szociális intézményekben is már 82 ezren éltek az oltás lehetőségével. Csütörtöktől a védőoltásra regisztrált legidősebbek következnek, őket a háziorvos értesíti. Minden háziorvosi praxisból 6 idős embert kórházi oltóponton oltanak be, ezen felül 1080 háziorvos maga is beolthat 10-10 regisztrált idős embert.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában