Kötelező marad a maszk viselése Szekszárdon

Szepesi László

Fotó: Makovics Kornél

Továbbra is kötelező lesz a maszk viselése Szekszárdon a közterületen, kezdte ma délutáni sajtótájékoztatóját Ács Rezső, a város polgármestere. Ugyanis, mint mondta, tapasztalható, hogy ahol enyhítettek a körülményeken, ott emelkedett a fertőzöttség szintje, nálunk viszont csökkent. Így, további egy hónapig, tehát március elsejéig meghosszabbította a maszk utcai viselését előíró rendeletet.

Beszélt arról is, annak ellenére, hogy a veszélyhelyzet idején a polgármester feladata és lehetősége a bizottságok és a közgyűlés helyett a város irányítása, írásban eddig kikérte, és figyelembe vette a frakciók véleményét. A jövőben viszont személyesek lesznek ezek az egyeztetések. Zaják Rita tanácsnok asszony javaslatára havonta legalább egyszer leülnek a frakcióvezetőkkel és megbeszélik az aktuális kérdéseket. Az első ilyen találkozó kedden reggel lesz, ahol a fő téma a költségvetés.

Szó volt a város újságjáról, a Szekszárdi Vasárnapról is. Ács Rezső azt mondta, a hajdan kedvelt, sokoldalú hetilap tartalom nélküli hirdetési újság, az Éljen Szekszárd frakció propagandakiadványa lett. Főszerkesztője karácsony előtt felmondott, a lapot Baranyából irányítják, s nagyon sok belőle olvasatlanul a szemetesládába kerül.

Gyurkovics János alpolgármester arról beszélt, hogy az elmúlt hetekben több utcában javították a közvilágítást, s hogy az elhúzódó ősz miatt még tart a lehullott levelek összegyűjtése, elszállítása. Elmondta, hogy folytatják az elszaporodott galambállomány gyérítését is. Beszélt még arról, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatán részt vesz a város, hogy megtisztíthassák az illegális hulladéklerakókat, s hogy kamerákkal vigyázzák, hogy ne vigyenek oda újra szemetet.

Részt vett a sajtótájékoztatón dr. Gábor Ferenc jegyző is, aki elmondta, február közepéig átszervezik az önkormányzat egy részét, hogy a városban folyó beruházásokat jobb szervezéssel, irányítással gyorsítsák. További feladat pedig a következő uniós időszakra a tervek elkészítése.

Borítóképen: Dr. Gábor Ferenc (balról), Ács Rezső és Gyurkovics János a hétfő délutáni sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában