Kapospula

2021.02.17. 20:00

Megújult, tovább fejlődött a település

Három különböző projekt ünnepélyes átadóján vett részt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője szerda délután Kapospulán.

Varga Szilvia

Fotó: Makovics Kornél

Az orvosi rendelő fejlesztésére, a Béke tér járdaszakaszának felújítására és az A típusú sportpark kialakítására közel húszmillió forintot nyert a település kormányzati forrásból. Stemler József, a település polgármestere mutatta be az elkészült beruházások eredményeit tegnap délután az átadási ünnepségen.

A háziorvosi rendelő esetében a pályázati forrásból az elavult hőtárolós kályhákat cserélték korszerű infra fűtőpanelekre, és napelemek telepítésével tették költséghatékonyabbá a rendszert.

A település főterén negyven négyzetméteren alakították ki a sportparkot, amelyre már három évvel korábban adtak be pályázatot, illeszkedve a településvezetés elképzeléséhez a tér kialakításával kapcsolatban. Így a szabadidőparkban a tíz új sporteszköz telepítésével a játszótér és az önerőből felépített pajtaszínház mellett már a család minden tagja megtalálhatja az aktív szabadidő eltöltéséhez a számára legkedvesebb időtöltést. A sportpark területe gumi burkolatot kapott, amely időtálló és minimális karbantartást igényel, az eszközök húzódzkodásra, különböző erősítési gyakorlatok elvégzésre alkalmasak.

A múlt évben több pályázat is realizálódott, amely a falu járdafelújítási célkitűzéseiben hozott előrelépést. A Béke tér 10-21 szám alatti szakaszán járdaépítési munkák anyagköltségeire nyert támogatást a település. Az ötmillió forintból kapott térburkolatot a közterület, amellyel a gyalogos közlekedés minőségének javítását tudták megvalósítani. A beruházásnak köszönhetően nem csak a közösségi épületek, intézmények megközelíthetősége vált könnyebbé, hanem az ingatlanok értékét is növeli tudták.

Potápi Árpád János a rendhagyó átadón elmondta, hogy választókörzetében az ötvennyolc település közül kettő kivételével mind pályázott a Magyar Falu Programban. Amellett, hogy megújulnak terek, épületek és intézmények a kormányzati támogatásnak köszönhetően, a pandémia idején a másik lényeges szempont, hogy a helyi vállalkozók, iparosok munkát kapnak, és a gazdaság tovább fejlődhet. A kormány mindent megtesz ennek érdekében.

Az orvosi rendelő helyszínén kitért arra is, hogy a járvány megfékezése érdekében arra biztat mindenkit, hogy vegyék igénybe az ingyenes oltást, hogy mihamarabb visszatérhessen az élet a megszokott rendhez.

Borítóképünkön: Potápi Árpád János államtitkár (balról) és Stemler József polgármester az új sportparkban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában