éjszakai járőrözés

2021.02.09. 12:30

Rendelkezésre állnak a nagydorogi polgárőrök

Kalmár Klaudia

Forrás: Facebook

A járványügyi szabályok értelmében este nyolc és reggel öt óra között kijárási tilalom van érvényben, így Nagydorogon is felmerült a kérdés, hogy szükség van-e ez idő alatt a polgárőrök éjszakai járőrözésére. A Nagydorog TV-nek adott interjút Sági János, a Nagydorogi Polgárőr Egyesület elnöke.

Sági János Fotó forrása: Facebook

– A tevékenységi körünk megmaradt, csak szigorúbb és komolyabb lett. A kijárási tilalom egy komoly tényező, s figyelembe kell venni azt is, hogy az éjszaka közlekedő emberek számát le kell csökkenteni, hogy a fertőzöttek száma ne fusson feljebb. Nemcsak gépjárműves szolgálatot hajtunk végre, hanem gyalogost is, mely annyit jelent, hogy bizonyos ponton a polgárőr leállítja az autóját, és két-háromszáz méteres körzetben gyalogos szolgálatot teljesít. Azért, hogy azok az emberek, akik esetleg rossz szándékkal közlekednek az éjszaka folyamán, ők ne vegyék észre, hogy egy autó közeledik, mert elbújhatnak a rendőr vagy a polgárőr kocsija elől. A polgárőrségre országos szinten szükség van, megkaptuk a megyei vezetéstől a felkérést, hogy fokozottabban, körültekintőbben végezzük a szolgálatunkat, mint eddig, álljunk rendelkezésére a rendőrségnek bármikor, ha szükségük van ránk, legyen éjszaka vagy nappal. A 2021-es évben reméljük helyre áll a rend, s a megszokott módon a település rendezvényeit tudjuk majd segíteni. Az előző évben ez kimaradt, ezt szeretnénk mindenképpen ugyanolyan jó minőségben végrehajtani. Továbbá szeretnénk a létszámot három-négy fővel bővíteni. Ha lehetőség lesz rá, még egy járművet is szeretnénk vásárolni. A tilalom alatt telefonon egyeztetünk a rendőrséggel, mivel párhuzamosan megy a szolgálat, így ha történik valami, akkor értesítjük őket – összegezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában