hajdan

2021.03.02. 15:30

A virtuóz módon játszó IFOR zenekar nagy sikert aratott

„Ezen a héten történt” sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna megyéből.

Szeri Árpád

Fotó: TN

60 ÉVE a Bonyhádi Bőripari Ktsz. dolgozói „megkezdték a lengyel exportra készülő keresztülvarrott gálacipők gyártását. Ezeket a cipőket – ötezer pár készül az első félévben – a szokásos sarokvas helyett műanyag koptatóval látják el.”

60 ÉVE foszlós és kakaós kalácsok készítésébe kezdett a szekszárdi kenyérgyár. „A foszlós és kakaós kalácsból naponta mintegy négyszázat rendelnek a szekszárdi üzletek. Az új termék gyártásának ötletét Kalocsáról hozta az egyik pékmester.”

60 ÉVE az Állami Déryné Színház együttese megkezdte Darvas József Hajnali tűz című drámájának sorozatos előadását a megyében. Az első bemutató Bölcskén zajlott le, ahol megjelent a szerző is. „A művelődési házat zsúfolásig megtöltő közönség lelkesen ünnepelte a Kossuth-díjas írót.”

50 ÉVE „a Szekszárdi Állami Gazdaság megkezdte borainak palackozását. Holland gyártmányú automata gépsoron egyliteres és hétdecis üvegekbe töltenek olaszrizlinget, burgundit, kadarkát és más vörös borokat. A tartósítást a legmodernebb röntgensugaras eljárással végzik.”

50 ÉVE jelent meg a gyászközlemény, mely hírül adta, hogy „Szabó Dezső, az ismert szekszárdi festőművész csütörtökön délelőtt a szekszárdi kórházban, élete 83. évében, hosszas betegség után elhunyt. Szabó Dezső nevét szerte az országban, sőt külföldön is jól ismerik, alkotásait több múzeum őrzi.”

35 ÉVE „Fodor Tibor, a megyei KISZÖV elnöke gratulált az elért eredményekhez, hiszen az elmúlt öt év óta a megye egyik legjobb szövetkezete a BONY–KS, és zsinórban nyerte el a Kiváló Szövetkezet címet” – derült ki a cég közgyűlésén.

35 ÉVE az év addigi leghidegebb napján „A paksi atomerőmű meteorológiai állomásának tájékoztatása szerint mínusz 25 fokot mértek reggel Pakson. A megye más településein, így többek között Bonyhádon –23 Celsius-fok alá süllyedt a hőmérő higanyszála.”

35 ÉVE elmaradt egy NB II.-es mérkőzés, „A Bajai SK Kórház utcai, valamint a Szigetközi pályája egyaránt alkalmatlanná vált játékra, miután az előző éjszaka lehullott eső és hó olyan jegessé, síkossá változtatta a játéktér talaját, amelyen a labdarúgók testi épsége forgott volna veszélyben.”

25 ÉVE „második alkalommal rendezték meg Szekszárdon a Vita Agricolae Mezőgazdasági Szakkiállítást és Vásárt. A Tolna Megyei Agrárkamara, a vállalkozói központ és Fesztivál és Vásárszervező Iroda közös összefogása révén 48 kiállító mutatja be termékeit.”

25 ÉVE „Tolna megye német testvérmegyéjének székhelyéről, Bautzenből érkeztek vendégek Bach József közgyűlési elnökhöz. A Deutsch-Sorbische Volksteater jelenlegi igazgatója udvariassági látogatás keretében mutatta be utódját, Reinhard Heilman leendő direktort.”

25 ÉVE „az Amerikai Egyesült Államok Hadseregének katonái masíroztak fel a dombóvári művelődési ház színpadára. Azonban nem haditechnikai bemutatót tartottak, hanem a mai amerikai zene gyöngyszemei mellett, a világ minden részén méltán népszerű dallamokat adtak elő.”

Az IFOR zenekar nagy sikert aratott Fotó: TN-archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában