Alexandra Manea szerint fontos az oltás

Foray Nándor

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

Alexandra Manea természetfotós véleménye szerint az, hogy az utóbbi száz év átlagéletkora és népessége annyit fejlődött, jórészt a védőoltásoknak köszönhető, legfőképp a kötelező oltásoknak. Napjainkban már nem kell egy anyának tíz–tizenöt gyermeket világra hoznia, hogy körülbelül három megélje a felnőttkort. Tény az is, hogy ahol nem kötelező például a tbc elleni oltás, sokan halnak meg évente.

Mivel betegsége miatt gyermekkora óta nem ajánlatos elkapnia például egy influenzát sem, számára az végzetes lehetne, minden évben beoltatja magát, mert arra nem hagyatkozhat, hogy a beteg embertársai majd vigyáznak, hogy ne fertőzzék meg. A megszokott válasz szerint a másik épp csak kicsit náthás, ez nem is olyan súlyos, nála viszont súlyos lehet a baj.

– Nos, úgy gondolom, pont az ilyen „emberi” hozzáállás miatt van szükség az átoltottságra a mostani koronavírusos helyzetben is. Ez az egyetlen megoldás. Már az elsők között regisztráltam. Egyelőre még tele vagyok antitesttel, de be fogom magam oltatni – mondta Alexandra Manea.

Borítókép: Alexandra Manea egy kiállítása megnyitóján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában