Kisszékely felkészítette a lakosokat

Brunner Mónika

Kisszékely önkormányzata felhívta a lakosság figyelmét a közösségi oldalán a legfontosabb szabályokra: közterületen, illetve nyilvános helyen mindenki köteles más emberrel a szociális érintkezést a lehető legszűkebb személyi körre korlátozni. A másik embertől lehetőség szerint legalább másfél méter távolságot tartani. Ezek nem vonatkoznak a közös háztartásban élőkre.

A települések belterületén, az utcán és a közterületen mindenki köteles orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil- vagy más anyagból készült maszkot viselni úgy, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje. Szabálysértés esetén a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint.

A szigorított védelmi intézkedésekről is tájékoztattak: az üzleteket bezárták, kivéve az élelmiszerüzleteket, a patikákat, a benzinkutakat, a drogériákat, a dohányboltokat, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenységhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzleteket, valamint az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzleteket, a piacot és a termelői piacot. Minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi, szociális, pénzügyi, postai, járműszervíz-szolgáltatásokat.

Az óvodák és az általános iskolák április hetedikéig nem nyithatnak ki. Az alacsony fertőzési számokra tekintettel a bölcsődék nem zárnak be. A középiskolákban és a felsőoktatásban továbbra is marad a digitális oktatás.

Az esti kijárási tilalom érvényben marad. A szabadtéri sporttevékenység lehetséges, ahol tartható a másfél méteres távolság. Megengedettek az igazolt sportolók edzései, de a meccsek kizárólag zárt kapuk mögött lehetségesek. A parkok, arborétumok és erdők nyitva maradnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában