Védelmi intézkedések vannak most érvényben Pakson is

TN

20201027 Paks Elkészült a Barátság úti rendelőintézetben a hőközpont teljeskörű felújítása – tájékoztatott Szabó Péter polgármester (képen) és dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatójával közösen tartott sajtótájékoztatón. Fotó: Molnár Gyula Tolnai Népújság

Forrás: MW-archívum

Fotó: Molnár Gyula

Szabó Péter a TelePaks-nak adott sajtótájékoztatójában ismertette a március 8-án életbe lépett szigorítások Paksra vonatkozó információit. Kötelező a maszkviselés, a távolságtartás, az üzletek közül szinte mindegyiknek be kell zárnia, a piac működni fog.

Az esti kijárási tilalom továbbra is érvényben marad, a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legszűkebb körre kell korlátozni, és lehetőség szerint legalább másfél méter védőtávolságot kell tartani egymástól. Új rendelkezés, hogy a maszkviselés a település belterületén, az utcán és a közterületen kötelező. Egyéni szabadidős sporttevékenység – lehetőleg zöldterületeken – egyedül vagy ugyanabban a háztartásban élőkkel közösen végezhető. Az egyéni szabadidős sporttevékenység során nem kell maszkot viselni. Megengedettek az igazolt sportolók edzései, de a meccsek kizárólag zárt kapuk mögött tarthatók meg. A parkok nyitva maradnak Pakson is csakúgy, mint a játszóterek, a kültéri fitneszparkok, a kutyafuttató és az erdei futópálya. A polgármester arról is tájékoztatott, hogy a vendéglátó üzletekben az elvitelre alkalmas ételek átvételéhez szükséges ideig lehet csak tartózkodni.

Arról is beszélt, hogy minden szolgáltatás szünetel március 22-ig, kivétel többek között a banki-, a magánegészségügyi-, a szociális-, a pénzügyi-, a postai és a járműszerviz-szolgáltatás.

– A polgármesteri hivatal a korábbiak szerint várja ügyintézésre a paksiakat – tájékoztatott erről is a polgármester, hozzátéve, hogy amennyiben lehetséges, elektronikus úton intézzék a lakosok az ügyeiket. Két oltóhelyen oltanak a Paksi Gyógyászati Központban, és az egynapos sebészet kivételével a helyi egészségügyi intézmények is működnek.

Borítóképen: Szabó Péter polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában