A honvédségtől érkezik oltóbusz hétfőn Pincehelyre

Piringer József pincehelyi polgármester az önkormányzat közösségi oldalán tájékoztatott: a Magyar Honvédség különlegesen felszerelt oltóbusza jövő hét hétfőn érkezik településükre. A tízfős egészségügyi és adminisztrációs személyzet aznap reggel nyolc órától fogadja az oltásra regisztrált embereket.

Brunner Mónika

Fotó: honvedelem.hu

Az oltásra kijelölt helyszín a Pincehelyi Gondozási Központ.

– Százötven regisztráltat tudnak jövő hét hétfőn oltani. Bízom benne, hogy lesznek ennyien, bár Pincehelyen körülbelül hatvanan-hetvenen vannak még, akik nem oltatták be magukat. Azonban a környező településekről is várjuk a már regisztrált oltakozni vágyókat.

Az érkezéskor szintén egy regisztrációs űrlapot kell kitölteniük, amelyen fel kell tüntetniük jelenlegi betegségeiket. Ezután történik az oltás, amelyet egy orvos és egy mentőorvos végez el. Általánosan egy, maximum félórás várakozási időre lehet számítani – mondta lapunknak a polgármester, akitől már többen érdeklődtek az érkező vakcináról.

Erről azonban még nem áll rendelkezésre pontos információ, ugyanis az csak hétfő reggel derül ki, amikor a Magyar Honvédség oltóbusza felveszi. Piringer József lapunknak a hozzájuk érkező Magyar Honvédség katonai oltóbuszról elmondta: egyike azoknak, amelyek első alkalommal álltak szolgálatba a civil lakosság oltása érdekében.

A honvédelem hivatalos oldalán szereplő Currus Aries típusú, személyszállításra alkalmas járművekről van szó, amelyekből ötöt alakítottak át egészségügyi oltóállomássá. Különleges felszereltségűek, minden olyan berendezés megtalálható a buszokban, ami egy oltóponton is.

Fotók forrása: honvedelem.hu

Ezekkel a speciális járművekkel a honvédség személyi állományának oltását lehet elvégezni, másrészt a magyar lakosság védelmét is segíteni tudják. Ezért szeretnének minél szorosabb együttműködést kialakítani a települések önkormányzataival. A Magyar Honvédség oltóbuszai a beérkező hivatalos felkéréseknek megfelelően érkeznek a településekre.

Piringer József polgármester felhívta a figyelmet: az oltásra előre kitöltött hozzájáruló nyilatkozattal szükséges érkezni, ez elérhető a pincehelyi háziorvosi rendelőben, valamint a polgármesteri hivatalban. Online is letölthető és nyomtatható a kormányzati oldalról. Az online regisztráció mellett azonban a háziorvosnál is regisztrálnia kell azoknak a helyi és környékbeli lakosoknak, akik az oltóbuszon szeretnék igénybe venni a védőoltást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában