Nemzetpolitikai Államtitkárság

2021.04.20. 15:16

Második állomásához ért az erdélyi mentorprogram

TEOL

Mintegy száz erdélyi magyar vállalkozó találkozik szerdán az online térben a Nemzetpolitikai Államtitkárság erdélyi mentorprogramja keretében, amely második állomásához érkezett – tájékoztatta portálunkat az államtitkári kabinet. A Design Terminallal és a Pro Economica Alapítvánnyal partnerségben megvalósuló rendezvény célja az erdélyi magyar vállalkozók támogatása, a magyar vállalkozókat segítő szakmai környezet kialakítása.

Az államtitkárság 2019-ben indította el a külhoni magyar vállalkozóknak szóló mentorprogramot szakmai partnerével, a Design Terminallal. A program célja, hogy a tapasztalt, sikeres külhoni nagyvállalkozókból mentorokat képezzünk, akik tudásukkal, piaci ismereteikkel és tapasztalataikkal helyben nyújtanak segítséget az induló kisvállalkozóknak. A program elsőként a Vajdaságban indult el együttműködésben a Prosperitati Alapítvánnyal és a Vajdasági Fiatal Vállalkozók Egyesületével, az idei esztendőben pedig Erdélyben folytatódik.

Az erdélyi program most második állomásához ért: szerdán első alkalommal találkoznak egymással a programban résztvevő mentorok és mentoráltak, mintegy száz magyar vállalkozó közös munkája kezdődik meg az online térben. Ezzel kezdetét veszi a program közösségépítő szakasza: 34 erdélyi nagyvállalkozó mentorjelöltként, 67 kis- és középvállalkozó pedig mentoráltként dolgozik együtt, amely során az ismerkedés mellett a jó gyakorlatokat átadásán és a tapasztalatcserén lesz a hangsúly. Az online esemény megnyitóján köszöntőt mond Hajnal Virág, a Nemzetpolitikai Államtitkárság stratégiai tervező főosztályának főosztályvezetője, Jónás László, a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője és Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány elnöke.

A mentorprogram elindításával az államtitkárság célja, hogy katalizátor szerepet töltsön be a külhoni magyar vállalkozók közötti kapcsolatépítésben és együttműködésben. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a mentorprogram nemcsak a Kárpát-medencei magyar vállalkozói hálózatot, hanem az azon belüli együttműködést is erősíti, hozzájárulva egy-egy külhoni magyar régió gazdasági fejlődéséhez.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2016 óta támogatja a határon túli magyar vállalkozókat. Az elmúlt évek során több ezer külhoni magyar vállalkozó számára biztosítottunk szakmai képzést, mentorálást, valamint személyes konzultációt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában