Négy oltóbusz dolgozik kedden Tolna megyében

Négy honvédségi oltóbusz dolgozik kedden Tolna megyében – mondta a megyei kormányhivatal vezetője a közmédiának.

MTI

Decs, 2021. április 20. Horváth Kálmán, Tolna megyei kormánymegbízott (j), Mátyus Mária orvos ezredes (b) és Varga Ferenc ezredes beszélget a Magyar Honvédség oltóbuszánál Decsen 2021. április 20-án. Ezen a napon a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcinával oltottak. MTI/Kiss Dániel

Forrás: MTI

Fotó: Kiss Dániel

Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott elmondta, a honvédség orvoscsoportjai Gyönkön, Faddon, Decsen és Alsónyéken oltanak. Jelezte, hogy az oltás a szakmai protokoll szerint zajlik: ellenőrzik, hogy a jelentkező regisztrált-e előzőleg a kormányzati oldalon, megvizsgálják, hogy valóban a háziorvos „delegálta-e”, az oltás után pedig félórás megfigyelést tartanak – tájékoztat az MTI.

A kormánymegbízott köszönetet mondott a Honvédelmi Minisztériumnak, amiért az oltóbuszokon két nap alatt mintegy 1800 embert oltanak be. A Tolna megyei átoltottságról azt közölte, hogy egy kicsit magasabb, mint az országos átlag.

Borítóképen: Horváth Kálmán Tolna megyei kormánymegbízott (j), Mátyus Mária orvos ezredes (b) és Varga Ferenc ezredes beszélget a Magyar Honvédség oltóbuszánál Decsen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában