Csikóstőttős

2021.04.23. 15:30

Szép tábla és térkép igazítja útba az idegent

Varga Sz.

Fotó: A szerző felvétele

Az elmúlt időszakban több, már korábban beadott pályázat elbírálása zárult eredményesen – tájékoztatta lapunkat Kreb Imre polgármester. A Béke utca és Szabadság utca csapadékvíz-elvezetése projektre mintegy 195 millió forintot nyert el a község. A szerződéskötés március elején megtörtént, április elején pedig a munkaterület átadására is sor került. A vízelvezetési problémákat közel 1,5 km hosszan sikerül megoldaniuk.

A Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjából a Csikóstőttősi Faluszépítő és Horgász Egyesület által megpályázott és elnyert forrásból gépkocsit vásároltak. A Kaposszekcső-Csikóstőttős Közös Sportegyesület a futballpályánál lévő sportöltöző felújítására nyert forrást, így készülhetett el a sportöltöző energetikai korszerűsítése, az épületet napelemekkel is ellátták, s a műszaki átadás március közepén megtörtént.

Az információs tábla egyik oldala
A szerző felvétele

A LEADER-programban négymillió forintot nyertek a településkép javítására beadott pályázatukkal, ebből a pénzből két új buszmegállóban padokat helyeztek el, illetve virágtartó edényeket, hulladékgyűjtőket szereztek be. Új információs tábla és térkép igazítja útba a Csikóstőttősön járókat, ezen minden fontos információ megtalálható az ideérkezők számára a településről.

Ami a jövőt illeti, a Magyar Falu Programban eszközbeszerzésre adnak be pályázatot 12 millió forint értékben, illetve ugyanennek a programnak a keretében pályázati pénzből a faluházat tervezik felújítani, energetikai szempontból korszerűsíteni. A közeljövőben pedig a Csikóstőttősi Faluszépítő és Horgász Egyesület által elnyert pályázatnak köszönhetően megvalósul az összetartozás tere Csikóstőttősön.

Borítóképünkön: Kreb Imre polgármester egyeztet a hivatalban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában