sió projekt

2021.04.30. 13:39

Turisztikai központ épül a palánki hídnál

Szepesi László

20210430_Szekszárd-Palánk_sajtótájékoztató_Sió projekt munkaterület átadás Ács Rezső polgármester és Jámbor Attila a kajak kenu egyesület elnöke Fotó: Mártonfai Dénes_Tolnai Népújság MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

Elindult a Sió projekt, mondta Ács Rezső polgármester Szekszárdon, a palánki Sió-híd tövében tartott sajtótájékoztatón pénteken, ahol áll már egy négyszáz négyzetméteres modern épület, amely mintegy központja lesz az Ozorától a Sió-csatorna Dunába történő torkolatáig érő nyolcvanöt kilométer hosszú, tizenkét megállóhelyből álló, egymilliárd forintból kiépítendő vízi turisztikai útvonalnak.

A program szekszárdi szakasza hármas összefogás révén valósul meg, ebben részt vesz a Tolna Megyei Önkormányzat, a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület és a szekszárdi önkormányzat. A megyeszékhely hetven millióval járul hozzá a turisztikai program megvalósításához. Ennek során elkészül többek között a híd melletti csónakházig, illetve tovább a Sió mentén épülőhöz csatlakozó kerékpárút. A kajak-kenu egyesület a kiszolgáló létesítmények fenntartását vállalta.

Fotó: Mártonfai Dénes

A tervek szerint szeptemberre elkészülő, háromezer négyzetméteren felépülő turisztikai központ feladata a teljes túraútvonal kiszolgálása. A már álló főépületben lesz büfé, a sportklubnak konditerem, öltöző, s mellette egy tároló a túraeszközöknek.

Borítóképen: Ács Rezső polgármester (balról) és Jámbor Attila, a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában