Cikó

2021.05.03. 09:30

Akadály nélkül lehet már közlekedni

Sz. B.

20190808 Pákozd Parkoló kialakításán dolgoznak a munkások az óvodánál Régi probléma volt a településen, hogy a gyerekeknek étkezési időben télen-nyáron, esőben és sárban el kellett gyalogolniuk a jó néhány száz méterre lévő vendéglőbe: ez nemcsak kényelmetlen, de veszélyes is volt, hiszen a kisdiákoknak egymás kezét fogva többször át kellett kelniük a falut átszelő műúton. Takács János polgármester elismerte, hogy jogos volt az igény a változásra. Fotó: Kricskovics Antal KA Fejér Megyei Hírlap

Forrás: MW-archívum

Fotó: Kricskovics Antal

Korábbi nyertes Leader pályázatok kivitelezése zajlott az elmúlt évben Cikón. Járdafelújításra közel 4 millió forint támogatást nyert el a település. A projekt teljes költsége az önerővel több mint 5 és fél millió forint volt, ebből a pénzből két helyszínen végeztek felújítást.

Az egyik beruházás helyszíne a művelődési ház előtti járda volt, ahol a betonburkolatot térkővel váltották ki. Megszüntették a lépcsőket, s így akadálymentessé vált a közlekedés. A másik helyszínen a Mikes utcai járdát újították fel, itt közel 180 méteren a betonburkolatú járda aszfalt kopóréteget kapott.

A felújítások során a helyszínek akadálymentesen megközelíthetők és akadálymentes közlekedésre alkalmasak lettek.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában