Paks

2021.05.10. 12:30

Az egynapos sebészet és a gyógyfürdő újranyitását tervezik

K. K.

Forrás: MW-archívum

Fotó: Molnár Gyula

Adományt küldött az egyik paksi áruház a Paksi Gyógyászati Központ dolgozóinak, akik a koronavírus-járvány ideje alatt nemcsak a betegellátásban, hanem a védőoltások beadásában is jelentős részt vállaltak – tájékoztatott a TelePaks. Dr. Bodnár Imre, a gyógyászati központ főigazgatója az ajándék átvételekor elmondta, hogy több mint tizenkétezer oltást adtak be az intézményben kilenc nap alatt, első- és második körösöket egyaránt.

A paksi hipermarket mintegy hatvanezer forint értékű, gyümölcsökből és tartós élelmiszerekből álló adományát örömmel fogadták a dolgozók éppúgy, mint helyi vállalkozók ajándékait. Kovács Ferenc hentesáruval látta el az egészségügyi dolgozókat, Schreiner Olga pedig süteménnyel kedveskedett.

Förster János, az adományozó áruház vezetője megjegyezte, hogy a dolgozók jobb kedvre derítése volt a céljuk, az adománnyal szeretnék megköszönni áldozatos munkájukat, mert tudják, hogy nagyon sok energiájukat felemészti helytállásuk a jelenlegi helyzetben.

Dr. Bodnár Imre elmondta, hogy az elvárt teljesítmény hétköznap két oltóhelyen összesen kétszáznegyven oltás, a hétvégén pedig az öt oltóhelyen hatszáz oltás. Minden alkalommal elérték vagy meghaladták ezt, megesett, hogy nyolcszáznegyven oltást adtak be hétvégi napon.

Eközben az egészségügyi intézményben az egynapos sebészet és a gyógyfürdő újranyitását tervezik. Az oltási munka vége felé járnak már. A második körös oltásokat még beadják, és ha nem lesz rendkívüli helyzet, első körös oltásokat már nem adnak. Május végén, június elején megnyithatna az egynapos sebészet, míg a fürdőgyógyászat később, a nyitási engedélyt követően, az előkészítő eljárások után fogadhatná ismét a nagyközönséget.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában