Ennyi új fertőzöttel zárul a hét Tolnában

Május 2-án, az Anyák napjának reggelén is frissültek a hivatalos adatok, s a kormányzati portál térképe szerint újabb koronavírus-fertőzötteket vettek nyilvántartásba Tolna megyében az elmúlt huszonnégy órában.

TEOL

Védõfelszerelést viselõ orvos a fõvárosi Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 9-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Már több mint egy éve lehet megyei bontásban is nyomon követni az igazolt koronavírus-fertőzöttek számát a koronavirus.gov.hu-n. Május elsején is frissültek a hivatalos adatok, s a kormányzati portál térképe szerint harmincnégy főt vettek nyilvántartásba Tolna megyében az elmúlt huszonnégy órában, így a tegnapi 17207-ről 17241-re módosult számuk a járvány kezdete óta. Ezzel sorozatban tizennegyedik napja maradt száz alatt az újonnan felderített napi esetszám.

Fotó: koronavirus.gov.hu

4 millió 64 ezer a beoltott, 1593 az új fertőzött, elhunyt 101 beteg

Idehaza folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 064 204 fő, közülük 2 016 350 fő már a második oltását is megkapta. 1593 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 782 892 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 101 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 27 802 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 523 510 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 231 580 főre csökkent. 5031 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 587-en vannak lélegeztetőgépen.

Miután a beoltottak száma átlépte a 4 milliót, szombaton életbe lépett az újraindítás újabb fokozata. A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosult, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek. Számos szolgáltatás már igénybe vehető védettségi igazolvánnyal.

A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban Sinopharm és AstraZeneca oltásokat tudnak jelenleg foglalni. Már a 16–18 éveseket is lehet regisztrálni oltásra.

Borítóképünkön: egyre kevesebben szorulnak kórházi ellátásra és lélegeztetőgépre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában