Nőtt az oltási kedv Tamásiban

B. M.

Lakatos István idegsebész főorvos beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 30-án.

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

A háziorvosok hetek óta még hétvégén is oltanak, a lakosság pedig fegyelmezetten, a korábbinál nagyobb oltási kedvvel vesz részt a folyamatban. Tamási mindhárom háziorvosi rendelője oltópontként működik, ez azt jelenti, hogy az orvosok megkapják a körzetükhöz tartozó regisztráltak listáját, felveszik velük a kapcsolatot, időpontot egyeztetnek, majd beadják az injekciót.

Dr. Szatmári László háziorvos elmondta: természetesen ez többletmunkát jelent számukra, de mindannyian szívesen teljesítik ezt a feladatot, mert meggyőződésük, hogy a koronavírus-járványból a vakcina jelenti az egyetlen kiutat. Ismertette, hogy Tamásiban jellemzően Moderna- és AstraZeneca-oltóanyagot kaptak az elmúlt időszakban, de korábban oltottak már a kínai Sinopharmmal és a Pfizer vakcinájával is.

Az oltási rendük az idősebb korosztállyal indult, kezdték a nyolcvan év, majd a hatvan év felettiekkel, ez a korosztály már nagyrészt át van oltva. Most már a fiatalabb, középkorosztály van soron, akik ugyancsak nagy számban regisztráltak, az orvosok örömére. Ami most némi gondod okoz, az az, hogy jelenleg is nagyon sokan fertőzöttek, így az ő oltásukat három hónap múlva tudják beadni, őket későbbi időpontban fogják megszólítani.

A következő hetekben az összes tizennyolc év feletti regisztrált lakost be tudják oltani – tette közzé az infotamási honlap.

Borítóképünk: mindhárom háziorvosi rendelő oltópontként működik (illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában