Boráldás

2021.05.29. 19:00

Szent Orbánt ünnepelték az Istifán Gödre utcai pincesoron

M. I.

Fotó: Mártonfai Dénes

Rendkívül jó volt a hangulat, hiszen az elmúlt hónapokban, a járvány miatt, nagyon sok rendezvény, borverseny maradt el, így az emberek ki voltak már éhezve arra, hogy ismét együtt lehessenek.

Ferenc Vilmos, a Dicenty Dezső Kertbarátkör elnöke köszöntötte a megjelenteket, a szervezők nevében. Visszaemlékezett az elmúlt évtizedekre, hiszen közel negyven éve már, hogy sikeresen működik a kertbarátkör, mely a kisebb termelőket tömöríti Szekszárdon. Megemlékeztek azokról is, akik alapítók voltak, de már sajnos nem élnek. Ferenc Vilmos megemlítette, hogy a II. világháború előttről ránk maradt pincesor az egyetlen olyan hely Szekszárdon, ahol pincéről-pincére járva lehet bort kóstolni.

Dr. Kaszó Gyula szekszárdi református lelkész az irgalmas samáriai történetét, az Újszövetség egyik legismertebb példázatát mondta el. Egy utazót megtámadtak a rablók, megsebesítették, kirabolták. Egy arra járó samaritánus megszánta, borral megitatta a megsebesített embert. A példázat jelentése, hogy a bor Isten áldásának a jele, valamint gyógyszerként is adható és közösséget teremt, mondta a lelkész, aki áldást kért a szőlőre és a termelőkre.

A borkedvelők összesen öt kisebb pincészetnél – Toronyi, Tokai, Támer, Ribling, Zsitvai – kóstolhattak borokat, miközben a vendégeket Varga Jenő vezette Csobogó együttes szórakoztatta megzenésített versekkel, bordalokkal.

Borítóképünk: Dr. Kaszó Gyula református lelkész és Ferenc Vilmos, a kertbarát kör elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában