nagy fogás!

2021.06.23. 07:00

Kegyetlen küzdelmet vívott a különleges hallal

Bivalyerős kosfejű nyurgaponty akadt Dorn Ernő horgára a szálkai tavon.

Vizin Balázs

A fárasztás második órájához közeledve már azt hittem, hogy nem is ponty akadt a horgomra. Brutális volt, kegyetlen küzdelem, amiből végül én jöttem ki győztesen – idézte fel Dorn Ernő a szálkai víztározónál átélt, nem mindennapi kalandját. Egy igazi különlegességet: úgynevezett kosfejű nyurgapontyot emelt partra, amely az eddigi – kapitális halakban bővelkedő – fogási naplójában is előkelő helyet foglal el. Mint mondta, elsősorban nem a 12,1 kilogrammos súlya miatt, hanem azért, mert ilyen bivalyerős uszonyossal még nem nagyon találkozott. Pedig jó pár méretes példány akadt már a horgára, a legutóbbi is éppen Szálkán, akkor egy 87 centiméter hosszú, 20,1 kilogrammos ponttyal szemben diadalmaskodott a sporthorgász.

Dorn Ernő a nem mindennapi hallal a kezében Fotó: A szerző felvétele

– Arra is büszke vagyok, de a mostanira különösen. Nehéz szavakba önteni azt az élményt, amit a partról átéltem, miközben pattanásig feszültek az idegeim és a horgászboton lévő damil is. Bíztam a kipróbált szerelékben, a huszonnégyes főzsinórban és persze magamban is, de amikor 1 óra 50 percnyi fárasztás után is olyan erő volt benne, mint kezdéskor, akkor minden tudásomat latba kellett vetnem az eredményesség érdekében – emlékezett vissza Dorn Ernő, aki azt is elmondta, hogy akárcsak az előző kapitális pontyot, ezt a közel egy méter hosszú pikkelyest is bojlis módszerrel cserkészte be. – Örülök, hogy ismételten bebizonyította számomra a szálkai víztározó, hogy ilyen kincseket rejt magában. Sosem felejtem el ezt az emlékezetes pillanatot, annyi bizonyos – tette hozzá a sporthorgász.

https://www.teol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/kapitalis-ponty-akadt-horogra-a-szalkai-viztarozon-3700369/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában