Többnyire az első oltást kapták meg Tamásiban

Gazsó Rita

Nyíregyháza, 2021. május 30. Az asszisztens átadja egy férfinak az oltási igazolást, miután beoltotta a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. május 30-án. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Oltási napot szervezett szombatra Tamásiba, Magyarkeszire és Simontornyára a települési önkormányzatokkal közösen a Tolna Megyei Kormányhivatal. Az oltások mindhárom helyszínen lezajlottak, Magyarkeszin a honvédség mobil oltóbuszán Janssen-vakcinát vehettek fel az érkezők, Tamásiban és Simontornyán pedig az ideiglenes oltópontokon a Janssen mellett Pfizer-vakcinát is választhattak a védőoltásra érkezők.

Porga Ferenctől, Tamási polgármesterétől megtudtuk, az eredetileg várt háromszáz fő helyett négyszázan érkeztek Tamásiból és a környékből a művelődési házban felállított oltópontra, ahol körzeti orvosoktól kaphatták meg az oltásaikat, akiknek munkáját helyi védőnők, valamint a művelődési központ és a Tolna Megyei Kormányhivatal munkatársai segítették. Utóbbiak segítségére azért is volt szükség, mert olyanok is érkeztek, akik előzetesen nem tudtak regisztrálni oltásra, így ezt helyben tudták pótolni. Mint mondta, Tamásiban a legtöbben az első oltásukat kapták meg.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában