látogatás

2021.07.23. 20:00

Büszke lehet a város a megújult kúriára

A Hargita megyéből érkezett delegáció Bonyhádra is ellátogatott, ahol a nemrégiben átadott Perczel-kúriát tekintették meg Filóné Ferencz Ibolya polgármester vezetésével.

Vizin Balázs

A székelyföldi vendégekkel tartott Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős miniszter, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a bonyhádi-dombóvári térség országgyűlési képviselője, Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök és Orbán Attila alelnök is. Mindannyian elismerően szóltak a látottakról, és gratuláltak a bonyhádi városvezetésnek a látványos és több szempontból is fontos beruházás megvalósításához. Filóné Ferencz Ibolya is a köszönet hangján szólt Süli Jánoshoz, valamint Potápi Árpád Jánoshoz, kiemelve: az ő közbenjárásuk révén támogatta Magyarország Kormánya azt a fejlesztést, amely az elmúlt időszak legnagyobb beruházása volt Bonyhádon. Ideértve a sportpálya teljes megújulását is, amit szintén hamarosan átadnak ünnepélyes keretek között.

A vendégek bejárták a kastélyparkot, megtekintették az épületegyüttest – különös figyelmet szentelve a Perczel-emlékszobára, valamint a konferenciateremre, ahol Kovács Ferenc fesztőművész-tanár életmű-kiállítása látható. – Gratulálok a bonyhádiaknak, méltán lehetnek büszkék a hagyományaikra, épített örökségükre! – mondta Süli János a program zárásakor. – A megújult Perczel-kúria mellett azt is jó volt ma látni, megtapasztalni, hogy a Tolna és Hargita megye között három évvel ezelőtt létrejött testvérkapcsolat tartalommal és élményekkel teli – tette hozzá Potápi Árpád János. Hasonlóképpen vélekedett Orbán Attila is, aki az előrevivő ötletek, az országhatárokon átívelő együttműködési lehetőségek feltérképezésének fontosságát emelte ki.

Kölcsönösen erősíti egymást a két megye

Mint mindig, most is szeretetteljes fogadtatásban volt részünk, akárcsak a vendéglátóink, mi is abban bízunk, hogy a következő időszakban gyakrabban látogathatunk el egymáshoz, ugyanis van miről beszéljünk, tervezzünk a jövőt illetően – fogalmazta meg Incze Csongor megyemenedzser. Hangsúlyozta, a helyi termékek kölcsönös népszerűsítése az egyik legfontosabb feladat, de emellett még számos téma merült fel ittlétük során. Megjegyezte, a Gasztromegye sorozat is követendő példa, amit Székelyföldön is figyelemmel kísérnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában