Szekszárd

2021.07.07. 16:20

Elkészült a Zöldkert utcai buszváró

Gazsó Rita

Fotó: Makovics Kornél

Megkezdődött a fedett buszvárók felújítása Szekszárdon. A munkák során 14,5 millió forintból tizenegy megállóhely újul meg a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány támogatásával, amelynek 15 százalékát az önkormányzat tette hozzá önerőként – mondta el Gyurkovics János alpolgármester az első, a Zöldkert utcai buszvégállomás átadásán szerdán.

Beszámolt arról, hogy öt esetben az alapozást és a burkolatcserét végzik el. A most átadott Zöldkert utcai buszmegállónál leromlott állapota miatt teljesen új váró építményt alakítottak ki, ahol szemetest és padot is kihelyeztek. További hat megállónál teljes egészében korszerűsítik a várót az alapozással és az építménnyel együtt.

Az alpolgármester jelezte: kedden írták alá a szerződést, innentől kereken 30 nap áll rendelkezésre a kivitelezésre. A buszvárók a hely jellegétől függően különböző méretűek lesznek. Gyurkovics János hozzátette, a megállók rendbetételéről az önkormányzat folyamatosan gondoskodik, ugyanakkor arra kért mindenkit, hogy nagyon vigyázzanak az új építményekre.

Borítóképünk: Leromlott állapota miatt teljesen új várót alakítottak ki a Zöldkert utcai buszfordulónál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában