Bepótlás

2021.07.08. 19:10

Már csordogál a víz a Tolnai Duna-holtágba

G. R.

Fotó: Makovics Kornél

„Sikerült a Siót annyira megduzzasztani, hogy ma 11 órakor zsilipet nyitott a vízügyi igazgatóság a Tolnai-Duna holtágnál” – jelezte szerda délutáni bejegyzésében közösségi oldalán Horváth István. A térség országgyűlési képviselője hozzátette, lassan áramlik a víz a holtágba, a bepótlásnak várhatóan pár centiméter hozama lesz, ami legalább a szinten tartáshoz elég.

„Megnyugtató megoldást a húsz éve nem üzemelő doromlási szivattyútelep újraindítása jelentheti, de addig is mindent megteszünk a holtág érdekében” – tette hozzá a képviselő.

A már évtizedek óta használaton kívül lévő szivattyúállomás korábban főként a tolnai holtágak öntözési célú vízpótlását biztosította. Állapotfelmérése, miként lapunk is megírta, június közepén kezdődött. A felújítási terv várhatóan őszre készül el. A most folyó munka a tolnai holtágak revitalizációját megcélzó projekt része, amely a későbbi iszapkotrást is magába foglalja.

Horváth István korábban jelezte: a szivattyútelep rendbetételére tud kormányzati forrást szerezni.

Borítóképünkön: Horváth István és Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere a doromlási szivattyútelepen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában