ünnepség

2021.08.23. 10:24

Díszpolgárrá avatták a polgármestert is

Még soha ennyien nem voltak Mőcsény augusztus 20-i ünnepségén. – Végre ismét együtt vagyunk – nyugtázta köszöntőjében Krachun Elemér. A polgármester beszédében áttekintette azokat az eredményeket, melyekre Szent István napján kiváltképp büszke lehet valamennyi helybeli.

Szeri Á.

Fotó: Makovics Kornél

A rendezvényen megjelent és felszólalt Potápi Árpád János, a térség országgyűlési képviselője is. – Ugyanazok az egyházmegyék állnak és működnek, melyeket Szent István hozott létre – méltatta uralkodónkat a nemzetpolitikáért felelős államtitkár. – Ugyanazok a megyék ma is üzemelnek, esetünkben Tolna megye. Olyan maradandót alkotott, ami több mint ezer év próbáját állta ki.

– Mindig öröm, ha egy ilyen összetartó faluban élők körében lehet az ember – jelentette ki ünnepi beszédében Zsalakóné dr. Studer Krisztina, a Bonyhádi Járási Hivatal vezetője. – Mert ez azt sugallja, hogy nekünk, családunknak és az itt élő lakosoknak jövője van, s jövője van ennek a tájnak, ennek az országnak.

 

A település önkormányzata két, a település javáért önzetlenül munkálkodó helybeli személyt Mőcsény Díszpolgára kitüntetésben részesített. Elsőként Csobot Szilveszterné, a helyi nyugdíjas-egyesület volt elnöke vette át az elismerést. Az általa vezetett szerveződés sikeres pályázatokkal segítette a település fejlődését, az augusztus 20-i rendezvényre is nyert kétmillió forintot.

Ugyancsak Mőcsény Díszpolgára lett Krachun Elemér. A polgármester 1998 óta, azaz huszonhárom éve áll a település élén. Polgármestersége idején számos beruházással, fejlesztéssel gyarapodott a község, mely valamennyi lakója számára összkomfortos körülményeket biztosít.

Borítóképünkön: a két új díszpolgár: Krachun Elemér és Csobot Szilveszterné (jobbra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában