segítség az önkormányzattól

2021.08.24. 20:00

Kétgyermekes család házánál tombolt a tűz Kétyen

Egy kétgyermekes család házánál ütött ki tűz hétfő délelőtt Kétyen. A négytagú családot többek között a helyreállításhoz szükséges faanyag biztosításával igyekszik megsegíteni az önkormányzat.

TEOL/Steiner V.

Forrás: TMKI

Mint arról a TEOL.hu-n hétfőn már hírt adtunk, a lángok a Rákóczi utcában csaptak fel.

A szerencsétlenül járt négytagú család nem volt otthon a tűzeset idején – mondta el kérdésünkre Gödrei Zoltán polgármester. Hozzátette, a becsületesen dolgozó szülők egy kislányt és egy kisfiút nevelnek. Előbbi felső-, utóbbi még csak alsó tagozatos általános iskolás.

Mint arról a község vezetője tájékoztatott, a tűzeset a lakórésszel egybeépített melléképületben keletkezett. Leégett egy régi istálló, illetve egy tároló kamra, de a ház fürdőszobája is odalett. Emellett a lakórész tetőszerkezetének egy része égett le és egy szomszédos ház is kárt szenvedett.

Fotó: TMKI

Az önkormányzat többféle módon igyekszik segíteni a bajba jutott családnak. A legfontosabb, hogy minél előbb helyrehozzák a tetőszerkezetet – tudatta a polgármester. Első lépésben igyekeznek minél előbb fóliával befedni, hogy a lehetséges esőzések ne tehessenek további kárt az épületben. A munkát lakossági, szomszédi összefogással végzik el.

A településvezető kiemelte, úgy érzik, hogy kötelességük segíteni a bajba jutott családon. Ezért a tetőszerkezet megjavításához szükséges tíz darab szarufát és mintegy 320 folyóméter tetőlécet – amit már be is szereztek – az önkormányzat biztosítja a számukra.

Fotó: TMKI

Azt is felajánlották a családnak, hogy a helyi sportlétesítmény öltözőjében alakítanak ki számukra átmeneti szálláshelyet. Ők azonban úgy döntöttek, hogy maradnak a házban, ahol az elektromos áram és gáz továbbra is rendelkezésre áll. A tisztálkodást viszont a felajánlott öltözőben fogják megoldani.

Gödrei Zoltán arról is szólt, hogy a településen rengeteg olyan ingatlan van, melyen sok melléképület található. Ezek ráadásul gyakran egybeépültek a lakóházzal, lakóházakkal. Mint azt végezetül megosztotta, Kétyen 1823-ban tűzvész pusztított. A lángok, melyek éppen a lakórészekkel egybeépített melléképületek miatt tudtak könnyen terjedni, végül 90 házat semmisítettek meg.

Fotó: TMKI

A helyszínre elsőként a kétyi és a zombai önkéntes tűzoltók érkezetek, akik azonnal oltani kezdték a tüzet, ami időközben átterjedt a lakóépületre és a szomszédos ingatlanon lévő épületre is – közölte dr. Ackermann Zsuzsanna, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.

Hangsúlyozta, a helyi önkéntes erők gyors és szakszerű beavatkozásukkal a szekszárdi hivatásos egységek kiérkezése előtt megfékezték a szomszédos ingatlanon a tüzet és segítették a melléképület oltását. A lángokat négy vízsugár segítségével oltották el.

Borítóképünk: A kétyi lakóház melléképülete teljesen kiégett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában