adomány

2021.08.11. 16:08

Korszerű berendezést kapott a szekszárdi kórház gyermekosztálya

A gyermekek gyógyulását segítő korszerű lélegeztető berendezést adtak át szerdán Szekszárdon, a Tolna megyei Balassa János Kórház Gyermekosztályának.

Szepesi László

20210811_Szekszárd_adomány_Az adományozó okiratot Fejes Lás

Fotó: Mártonfai Dénes

Ez nagyrészt egy jótékonysági vadászat eredménye, amit tavaly december 27 én, immár nyolcadik alkalommal tartottak meg minden megyében, és melyet Tolnában a regölyi Kapos Koppány vadászegyesület rendezett meg a karácsonyi ünnep után. A befolyt összeget kiegészítette a Fejlődésben Hátráltatott Gyermekekért Alapítvány, a több mint egymillió forint értékű berendezést a gyógyítók javaslatára vették meg.

Már második alkalommal ad segítséget a kórháznak az Országos Jótékonysági Közhasznú Nonprofit Vadászat Kft. – mondta az átadáskor dr. Németh Csaba főigazgató főorvos. Most egy, a kisgyermekek oxigénkezeléséhez szükséges berendezéssel gazdagodott a gyermekosztály.

Mártonfai Dénes

Ezzel a vadásztársadalom társadalmi kötelezettségvállalását bizonyították, amely egy rendkívül jó kezdeményezés. Példázza azt is, hogy a vadásztársadalom nem egy elszigetelt csoport az országban, hanem olyan emberek közössége, akik készek segíteni. Az anyagiak juttatása mellett fontos az erkölcsi támogatás is, az, hogy az egészségügyet nem csak igényei, szüksége miatt keresik fel, hanem lehetőségeik szerint támogatják is – folytatta a főigazgató.

A kapott berendezéssel az oxigénterápiát a korábbiaknál korszerűbben tudják megvalósítani és ez a légúti gyulladásos betegségekkel kezelt gyermekek korszerűbb, hatékonyabb gyógykezelését fogja segíteni – mondta a dr. Varga Imre gyermekgyógyász, neonatológus, az osztály szakorvosa, aki egyben a Fejlődésben Hátráltatott Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi tagja is. A modern berendezés többek között párásított oxigént ad a kis betegeknek, így nem szárad a nyálkahártyájuk. Emellett túlnyomással biztosítja az oxigént, segíti a betegség miatt záródó légutak kinyílását.

Fotó: Mártonfai Dénes

Az adományozó okiratot Fejes László az Országos Jótékonysági Közhasznú Nonprofit Vadászat Kft. ügyvezetője és Pencs János hivatásos vadász, a Regölyi Kapos-Koppány Vadásztársaság, az adományozó Tolna megyei stratégiai partnerének képviselője adták át. Fejes László kifejtette, ezzel a segítséggel, a jótékonysági vadászattal is azt bizonyítják, hogy a vadásztársadalom nem zárt, hanem nyitott közösség, nyitottak környezetük felé.

A karácsonyi ünnep utáni jótékonysági vadászatról Pencs János elmondta, azon jóval többen szerettek volna részt venni, de a terület nagysága, s az ilyenkor szigorúan betartandó biztonsági előírások határt szabtak a létszámnak. A jövő decemberben esetleg más vadásztársasággal közösen rendezik ezt meg, s akkor nagyobb területen többen lehetnek, s több adományt adhatnak a kórháznak. Egyébként a vadászat is pompásan sikerült, nyolcvanhét fácánkakas került terítékre, de ez esetben a sikeres segítségadás volt inkább lényeges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában