Országos átlagban emelkedik a koronavírus-koncentráció

TEOL

Salgótarján, 2021. január 16. Koronavírusteszthez készül elõ a Semmelweis Egyetem hallgatója a Nógrád Megyei Kormányhivatal vizsgacentrumában Salgótarjánban 2021. január 16-án. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: illusztráció

A 33. héten a szennyvízminták koronavírus eredménye országos átlagban emelkedő tendenciát mutat, a koronavírus (SARS-CoV-2) koncentrációk megegyeznek a második hullám felszálló ágában mértekkel – olvasható a koronavirus.gov.hu kormányzati portálon.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által vizsgált városok közül erősen emelkedő tendencia jellemzi Budapest és Szeged szennyvízmintáit, de enyhe emelkedés több város esetében is megfigyelhető. A mért koncentrációk Budapest és Szeged mintáiban a mérsékelt kategóriába, a többi vizsgált település esetében az alacsony kategóriába esnek.

A szennyvíz-eredmények azt mutatják, hogy a fertőzöttek száma a közeljövőben ismét emelkedni fog, ezért még inkább figyeljünk egymásra, és aki még nem tette, vegye fel az oltást.

Forrás: NNK

Szekszárdon a szennyvízben mért koronavírus koncentráció alacsony, az eredmény az elmúlt hetekhez viszonyítva stagnáló tendenciát mutat. A magyarországi megyék közül továbbra is Tolnában regisztrálták a legkevesebb vírushordozót, szám szerint 17815-öt. A lakosságarányos adatokat tekintve is az öt legkevésbé fertőzött terület közé tartozunk, ezt a listát Zala vezeti.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában