találkozó

2021.08.08. 20:00

Számítanak a polgárőrök munkájára Tolna megyében

A Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége szombaton Bogyiszlón, a Sportpályán tartotta XX. megyei polgárőr-találkozóját. A rendezvény fővédnöke Tóth István, Bogyiszló polgármestere volt.

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

A Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének jelenleg hetvennégy tagegyesülete van, és mintegy ezerkilencszáz fővel rendelkezik. Ez évi találkozójuk helyszíne Bogyiszló volt, ahol a helyi tagságuk is példa arra, hogy a közösségért sokat tudnak tenni.

– Bogyiszló egy csodálatos település, ahol nagyon jó kapcsolatunk van az önkormányzattal. A megyei szövetség minden önkormányzat, valamint egészségügyi hatóság rendelkezésére áll a járványhelyzetben. Úgy tűnik, esélyünk van egy újabb nagyobb járványhullámra, amely során ismét sok segítségre lesz szükség. A polgárőrök a köz érdekében járnak el – mondta Széles János elnök, hozzátéve, hogy a települések vezetői számítanak a polgárőrök munkájára. A járványban nyújtott szolgálataik miatt pedig a lakosság részéről is még inkább megbecsültségnek örvendenek.

A szombati találkozón Tolna megye közbiztonsága érdekében végzett munkája elismeréseként Puskás Mária Ildikónak, a Dunaföldvári Polgárőrség tagjának Szabó Csaba dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány adott át elismerést. Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke, Széles János megyei elnök és Szabó Csaba megyei rendőrfőkapitány az alábbi kitüntetéseket adta még át: kiemelkedő polgárőri tevékenységéért Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatban részesült Illés János, a Teveli Polgárőr Egyesület elnöke. Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatot kapott Miklós József, a Dombóvári Polgárőr Egyesület elnöke. Polgárőr érdemkereszt bronz fokozattal ismerték el Molnár Bálintot, a Dunaszentgyörgyi Polgárőrség tagját. A polgárőr tevékenységet segítő, támogató tevékenységéért Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát kapta dr. Kuti István ezredes, Tamási rendőrkapitánya. A polgárőrség és a rendőrség közötti kapcsolat erősítését támogató tevékenységéért jutalomban részesült Zsiga Péter százados, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Osztályának kiemelt főelőadója.

A polgármesterek közül a felsőnyéki polgármester, Debella László öt polgárőrt jutalmazott – a polgármester nem tudott részt venni a találkozón. Az öt jutalmazott: Klemencz Csilla elnökségi tag, Veres Gabriella tag, Neubauer Mátyás ifjú polgárőr, Soltész Levente ifjú polgárőr és Pék Benedek polgárőrtag.

Huszonöt kerékpáros védősisakot kapott a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, melyeket Szabó Csaba megyei rendőrfőkapitány és dr. Pilisi Gábor ezredes, rendészeti főkapitány-helyettes, a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság elnöke adott át. Dr. Túrós András OPSZ-elnök a Bogyiszlói Polgárőr Egyesületnek elektromos robogót ajándékozott.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) kutyás bemutatót tartott, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kutyás és technikai produkcióval mutatkozott be. Előadást tartott a Country Women Klub (Tolna), lovasbemutatót adtak a lovas polgárőrök, volt rendőrségi technikai, katasztrófavédelmi bemutató, vércukor- és vérnyomásmérés, Nikoló bohóc, Lufi bohóc, kézműves gyermekprogramok, arcfestés, csillámtetoválás, habparti, légvár, férfi kispályás labdarúgás, légpuskás lövő-, sörivó-, férfiláb-szépség-, kötélhúzó és főzőverseny, valamint műsort adott a Tücsök Zenész Színpad.

Borítóképünkön: sikerrel zárult a megyei polgárőr-találkozó, számos polgárőrt részesítettek kitüntetésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában