munkásszálló

2021.08.25. 11:38

Több száz milliós beruházással kapott új funkciót a volt laktanya

Korszerű, több mint száz embert befogadó munkásszállást adtak át kedden Dunaföldváron, az egykori laktanya területén. A jórészt állami finanszírozásból épült szálláshely elsősorban a helyi vállalkozások munkaerőigényét segít kielégíteni azáltal, hogy a távolabbról érkező munkavállalóknak adhat szállást.

Gazsó Rita

20210824_Dunaföldvár_Munkásszálló_Horváth Zsolt Dunaföldvár polgármestere, Horváth Kálmán kormánymegbízott, Süli János miniszter, és Varga Lajos ügyvezető mutatták be az elkészült munkásszállót_Fotó:Mártonfai Dénes_Tolnai Népújság _MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

A városnak több oldalról hasznos ez a beruházás. Egyrészt megszabadult egy romos épülettől, másrészt több dunaföldvári vállalkozás kapott támogatást az utóbbi időben munkahelybővítésre, amelyet az új szálláslehetőségnek köszönhetően a helyi munkaerőn túl a környékről vagy a távolabbról érkezőkkel is fel tudnak tölteni. Ezenkívül helyben élénkíti a fogyasztást is – mondta Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter, a térség országgyűlési képviselője kedden, a Hunyadi parki, 120 személyes, új munkásszálló átadási ünnepségén.

Emlékeztetett, Magyarországon utoljára a nyolcvanas években építettek munkásszállót, amikor még minden nagyobb vállalat rendelkezett ilyennel azért, hogy megfelelő munkaerőforrást tudjon magának biztosítani. Az új szálló Dunaföldváron nem csak a helybéli vállalkozásoknak jöhet jól, akár a paksi erőmű építkezésén dolgozók is megszállhatnak majd itt a későbbiekben.

Mint az ünnepségen elhangzott, az éppen egy év alatt elkészült beruházás értéke 320 millió forint volt, amelynek a hetven százalékát biztosította az állam vissza nem térítendő támogatás formájában.

A beruházó vállalkozásnak, a helyi Unikorn-Épker Kft.-nek ennek fejében azonban nemcsak a költségek harminc százalékát kellett mellé tennie, de garantálnia kellett a tízéves működést.

– A kormánypárt még a korábbi ciklusban, 2010-ben tett ígéretet arra, hogy tíz év alatt egymillió új munkaerőt von be a foglalkoztatás világába. Elmondhatjuk, hogy az ígéret valóra vált – mutatott rá dr. Horváth Kálmán, Tolna megye kormánymegbízottja. – A mai nap azért is fontos, mert azt bizonyítja, a munkaerőnek nemcsak munkahelyet biztosítunk, de ha vállalja, hogy a lakóhelyétől távolabb dolgozik, akkor a fizetés mellé plusz minőségi szolgáltatást is kap. Ezzel az állam új arcát mutatja, azt, hogy törődik a munkavállalóval – tette hozzá.

Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere visszaidézte, hogy a most átadott munkásszállónak is helyet adó néhai laktanyakomplexum milyen elhanyagolt, romos állapotban volt, amikor a területet jelképesen egy forintért megkapták az államtól, ahol az Unikorn-Épker Kft. segítségével azóta lakóépület, idősek otthona és egy söröző is épült. – Ha jó az egyéni vállalkozásoknak, akkor jó a településeknek is, ha jó a megyének, jó lesz az országnak is – zárta köszöntőjét a településvezető.

Borítóképünkön: Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere (balról), dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, Süli János miniszter és Varga Lajos ügyvezető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában