Rendkívüli ülés

2021.08.04. 16:30

Újabb döntéseket hozott a paksi képviselő-testület

Tolnai Népújság

20191024 A paksi önkormányzat alakukó ülése polgármester Szabó Péter Fotó: Molnár Gyula Tolnai Népújság

Forrás: TN/archív

Fotó: Molnár Gyula

Rendkívüli ülést tartott a paksi képviselő-testület. Az atomerőmű-beruházás dolgozóinak ellátását biztosító egészségügyi központ kialakításához szükséges telepítési tanulmányterv elfogadása, valamint rendelet-módosítások és alapítványi támogatás is szerepelt a testület napirendjén – közölte a TelePaks.

Másodszorra módosította a város idei költségvetési rendeletét a közgyűlés. A Magyar Államkincstár által közölt júniusi adatok miatt alapvetően technikai jellegű átvezetések tették szükségessé a rendelet módosítását. Egy egészségügyi központ építéséhez szükséges telepítési tanulmányterv véleményezése is napirenden szerepelt. A tervezett új egészségügyi központ a felvonulási területen készül majd el, kizárólag az atomerőmű-beruházáson dolgozók egészségügyi ellátására.

Az idei közbeszerzési terv módosítását új beruházások tették indokolttá. A Hajnal, a Villany, a Csónak és a Halász utcák felújítása Süli János miniszter támogatásának köszönhetően idén elindulhat, de ezek mellett egyéb tervezett beruházások – mint például a Csengey Dénes Kulturális Központ teljes körű felújításának tervezése – is bekerültek a közbeszerzési tervbe. A feltételes közbeszerzési eljárások elindíthatóvá válnak, és amint a szükséges források rendelkezésre állnak, elkezdődhetnek a projektek.

Ötszázezer forint támogatást kap a polgármesteri keretből a Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány, erről egyhangú döntés született az ülésen. A testület szintén egyhangúlag támogatta Paks város főépítészének szakmai állásfoglalása alapján az Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Közhasznú Egyesülete kezdeményezését, egy székelykapu elhelyezésére a Táncsics parkban.

Borítókép: Archív fotó egy korábbi paksi testületi ülésről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában