Covid-árváknak nyújt segítséget az alapítvány

Herczegh Anita kuratóriumi elnök, Áder János köztársasági elnök felesége Dunaföldváron és Pécsett járt kedden. Látogatása során olyan személyekkel, családokkal találkozott, akik a koronavírus-járvány okozta tragédia miatt kapcsolatba kerültek a szervezettel.

Munkatársunktól

Forrás: MTI

Fotó: Kiss Dániel

A COVID-árvák ügyében tartott sajtótájékoztatót Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumának elnöke, dr. György István a területi közigazgatásért felelős államtitkár és Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár Pécsett.

Az alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita abból a célból hozták létre, hogy hosszú távú, személyre szabott segítséget tudjanak nyújtani azoknak a gyermekeknek, akik egyik vagy esetleg mindkét szülőjüket elvesztették a koronavírus-járvány idején. Az alapítvány féléves működése egyértelművé tette, hogy addig nem lehet hatékony a segítség, amíg az állami, önkormányzati és karitatív intézményrendszer nem működik együtt. Az elnök asszony számára ez a látogatás lehetőséget biztosított arra is, hogy személyesen találkozzon olyan családokkal Dunaföldváron és Pécsett is, ahol az egyik szülő már nem él.

Dr. György István (balról), Herczegh Anita és Fülöp Attila a sajtótájékoztatón Fotó: Kiss Dániel / MTI

– A dunántúli megyékben összesen 111 gyermek van, akinek az édesanyja vagy édesapja, és olyan is, akinek mindkét szülője Covid-19 betegségben hunyt el – nyilatkozta dr. György István. Eddig egy egyszeri, gyors segítségnyújtás történt. A cél az lenne, hogy egy kiszámítható rendszeres, havi segítségnyújtást építsenek ki – fogalmazott az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában